Откриват нова фотоизложба за Стефан Данаилов

06.12.2023 10:17 | Видян 231 пъти

Откриват нова фотоизложба за Стефан Данаилов

Фотожурналистът Иван Стоименов ще представи изложба, посветена на Стефан Данаилов. Официалното й откриване ще е на 10 декември в НАТФИЗ, само ден след датата, на която е роден големия български актьор.  Гост на събитието ще е племенницата му Росица Обрешкова. Експозицията е под наслов Ако си дал от песента на Емил Димитров.


 

По думите на организаторите, изложбата показва един дълъг път, през който Стоименов е бил близо до Стефан Данаилов и го е заснел като човека Ламбо – толкова обичан от своите почитатели, като актьор, преподавател, министър на културата, общественик и застъпник на доброто в хората. След откриването е предвидена прожекция на филма на Георги Тошев Ламбо от София (2022).


 

В него участват Росица Обрешкова, Йосиф Сърчаджиев, Елена Райнова, Цветана Манева, Стефан Мавродиев-Мавро, а режисьор е Ема Константинова. В края на ноември се навършиха 4 години от смъртта на Данаилов, а преди седмица имаше годишнина от рождението му. “Животът продължава да ме изненадва…Преживял съм много неща. Искам хората да ме запомнят като Ламбо, български артист”, бе споделил приживе родния творец.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гръцкият остров, който трябва да...

Самос, скъпоценен камък в Егейско море, е гръцки остров,...

Уникалният тренировъчен режим и диета...

Бившият шампион в полусредната категория на UFC, Georges...

Няма коментари към тази новина !