Най-красивите български жени ще се борят срещу рака на гърдата

06.02.2008 13:48 | Видян 7962 пъти

Най-красивите български жени ще се борят срещу рака на гърдата

Организаторките и носителките на титли на най-големия конкурс за омъжени дами “Мисис България”, тази година ще посветят всичките си усилия на благотворителната кампания за борба срещу рака на гърдата. Каузата на достойните българки, които ще представят страната ни на най-големите световни конкурси Mrs. World, Mrs. Globe и Mrs. Galaxy, е избрана много внимателно и по нея ще се работи през цялата следваща година посредством серия от благотворителни събития. Теодора Колчева, Румяна Маринова (Мисис Глоуб 2004 и лицензиант за България на световния конкурс Mrs. Globe), Александра Милушева (Мисис България 2007 и претендентка за Mrs. World 2008), Жанет Иванова (Мисис България и претендентка за Mrs.Globe 2008), Галина Димитрова (претендентка за Mrs. Galaxy 2008) в момента търсят подвижен мамограф, който да даде възможност за безплатни прегледи на жените в София, Варна, Бургас, Пловдив, както и в по-отдалечени краища на страната.

“Българката е жена, която много се грижи за външния си вид” – убедена е една от организаторките на Мисис България и лицензиант за България на световните конкурси Mrs. World и Mrs. Galaxy Теодора Колчева. “В същото време, тя е доста склонна да не обръща навременно внимание на проблеми, които касаят здравето й. Това ще бъде основната цел на цялата ни дейност през тази година – да вдигнем нивото на здравната култура и да убедим жените, че профилактиката е най-ефективното и най-евтиното лечение на всяко едно заболяване” – казва тя.

Лекарската практика доказва, че ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме. А може да бъде открит навреме, ако се прави редовна профилактика. В същото време България е на едно от първите места в света по късно открити случаи на рак на гърдата. Ето защо част от кампанията ще бъде посветена на образователна и превантивна дейност, изграждане на навици при жените за ежегодна консултация и преглед при лекар специалист.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Няма коментари към тази новина !