Щях да бъда учител, но ме скъсаха на матурата и в казармата станах музикант с партизанска песен

07.11.2023 13:22 | Видян 539 пъти

Щях да бъда учител, но ме скъсаха на матурата и в казармата станах музикант с партизанска песен

"Мечтаех и щях да стана учител, учител по история, и сега ги слагам в джоба си с моите познания, но изкарах двойка на матурата по математика и отидох в казармата. Там пък един друг войник - изявен музикант, ме чул как си пея с транзисторчето, взе ме за преглед на армейската самодейност с една партизанска песен на Щурците. И после пътят ми беше ясен - към консерваторията", призна Веско Маринов интервю за тв България он еър. Той представя 30-и албум Лесен за обичане - първият от три и половина години. 
Почитателите му се карали по мейла, че не издава. Заради ковида нямал финансова възможност да го прави поне две години, за да може да си плаща кредитите и на хората от неговия екип. 
Любимецът на Жан Виденов и Цветан Цветанов призна, че другарува с новия министър на културата Кръстев още от годините му като директор в театрите на Смолян и Пловдив. И го определи като "бяла лястовица" в кабинета. 
Певецът призна, че с Тончо Русев си говорели на "тате" и "сине" и за него композиторът е истински народен будител,, с когото сравнява само майка си.
На фаталния 13-и ноември започва турне, което ще завърши в последните 3 вечери на ноември с поредни концерти в първа зала на НДК. Тя вече е продадена 70% за тези вечери - т.е. 7000 от 10000 билета.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ралито Пътят на коприната се завръща...

Международното рали "Пътят на коприната" стартира в...

Народният отбелязва 174 години от...

Народният театър ще отбележи 174 години от рождението на...

Няма коментари към тази новина !