Съветът, който принц Хари отправил на Меган преди първата ѝ среща с Елизабет II

18.10.2023 13:38 | Видян 349 пъти

Съветът, който принц Хари отправил на Меган преди първата ѝ среща с Елизабет II

Според уебсайта на британската монархия "няма задължителни правила за поведение при среща с кралицата", но се отбелязва, че много хора предпочитат "да практикуват традиционните форми". За жените това включва поклон при среща с монарха, докато за мъжете е достатъчно само кимване. Принц Хари e от първият тип, който дал на бъдещата си съпруга Меган Маркъл важен съвет при първата ѝ среща с баба му - кралица Елизабет II.

За предстоящото им запознанство през 2016 г. Хари споменава в книгата си, че Меган реагирала на новината с думите: "Забавно! Обичам бабите." Двойката едва наскоро е започнала да излиза, но Хари държал бъдещата му съпруга да се запознае с Елизабет. По това време принцът планирал да отиде в "Royal Lodge", където чичо му - принц Андрю, живеел със съпругата си Сара Фъргюсън, и останал изненадан, когато научил, че кралицата също щяла да присъства в резиденцията. При пристигането му с Меган Сара й показала как да прави реверанс пред кралицата, а Хари ѝ обяснил, че трябва да се обърне към нея с "Ваше Величество". Тогава съветът, който отправил към актрисата бил: "Каквото и да правиш, не говори над нея."

Покойната кралица Елизабет II и Меган Маркъл, 2018 г.

Снимка: Getty Images

В книгата се пише още, че докато Меган била в процес да научи всички имена в двореца, объркала принц Андрю с асистента на кралицата. "Мег ме попита нещо за асистента на кралицата. Онзи мъж, който държи чантата и който я води до вратата. Това не беше нейният асистент. Това беше вторият ѝ син - Андрю. Тя определено не ни беше потърсила в Гугъл".

Покойната кралица Елизабет II и Меган Маркъл, 2018 г.

Снимка: Getty Images

През 2023 г. Меган вече знае титлите на различните хора в двореца и се старае да помни имената им. Според "Mirror" тя и Хари скоро може би ще могат да се конкурират с принц Уилям и принцеса Кейт. Твърди се, че принцът и принцесата на Уелс се стремят да се наложат и в Америка и са в процес на подаване на заявка за търговска марка там. Съобщава се също, че Уелс ще участва в различни кралски ангажименти по света, за да популяризира кралското семейство, пише още изданието.

Снимка: Getty Images

На 12 май тази година Уилям бил подал заявка в Службата за патенти и търговски марки на Америка за регистрация на марката "Кралската фондация на принца и принцесата на Уелс". Адресът на заявката е посочен двореца Кенсингтън, а след нея Уил цели да регистрира името на фондацията като марка за "рекламни кампании, благотворително набиране на средства, образователни дейности и здравни услуги, свързани с психичното здраве".

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !