Добрич отбеляза 83 години от подписването на Крайовския договор

25.09.2023 17:50 | Видян 269 пъти

Добрич отбеляза 83 години от подписването на Крайовския договор

С панихида и поднасяне на цветя започна празничният ден в Добрич, който отбелязва 83 години от подписването на Крайовския договор и връщането на града обратно в пределите на България. На 25 септември 1940 година българските войски влизат във вече освободения Добрич, а датата се отбелязва като негов празник от 1990 г., когато с Указ на президента се връща старото име на града.

На тържествена сесия на Общинския съвет бяха връчени и грамотите на почетните граждани на Добрич – оперната певица Константина Петкова и художника Тодор Балев.

С едноминутно мълчание официални лица и жители на Добрич почетоха паметта на загиналите по време на Добричката епопея на Военните гробища. В словото си кметът на Община Добрич Йордан Йорданов заяви, че не трябва да забравяме тяхната саможертва.

Председателят на Общинския съвет на Добрич Нивелин Радичков откри тържествената сесия, която се проведе в обновената концертна зала „Добрич“. Там грамотите си на почетни граждани на Добрич получиха Константина Петкова и Тодор Балев. Празничната програма в Добрич продължава с концерти и ще завърши със заря на площад „Демокрация“.


 

Източник: БНР

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

MEGADETH Crush The World Tour на 15...

Билетите влизат в предварителна продажба за членовете...

Оставаме и без ЧНГ на площада в София

София ще остане и без честване на Нова година на...

Няма коментари към тази новина !