Попътен вятър при откриването на VI Ветроходна регата “Св.Влас”

17.07.2009 17:00 | Видян 2654 пъти

Попътен вятър при откриването на VI Ветроходна регата “Св.Влас”

Днес  бе открита VI Ветроходна регата „Св. Влас”, която се провежда в акваторията на Несебърския залив на 17, 18 и 19.07.2009г.

Близо 30 екипажа се събраха на най-голямото и модерно яхтено пристанище на българското Черноморие „Марина Диневи”, за да влязат в битка с морските вълни.

За радост на организатори, състезатели и фенове на атрактивния спорт, времето бе изключително благоприятно и първата гонка започна точно навреме – в 13.30 часа. Стартът на регатата бе даден от  главен съдия Енчев, а екипажите започнаха надпреварата по маршрута Св.Влас – о.Св.Иван – Св.Влас.

Състезанието се очертава да бъде изключително оспорвано и интересно.
Победителите в трите състезателни класа ще станат известни в неделя, когато по време на церемонията по закриването ще бъдат раздадени атрактивни награди от спонсорите на събитието. На първенците в клас “Спортен Петерсон” ще бъде връчена Купата на Mobiado, както и специални предметни награди от Carlsberg. Луксозни часовници SEIKO Velatura пък очакват най-добрите в клас “IRC” и клас “Свободен - Рали”.

След състезанието всички участници и гости ще имат възможността да съберат още приятни емоции на специално организираното парти в луксозния Яхт Клуб на Марина Диневи, където ще се насладят на приятна музика, морски деликатеси и маркови напитки.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Димитър Рачков търси най-артистичните...

Димитър Рачков е новият водещ на атрактивното музикално...

Кейт Мидълтън се връща към...

Принцесата на Уелс зарадва нацията този уикенд, като...

Няма коментари към тази новина !