Морфов взе Аскеер с виц

26.05.2023 15:47 | Видян 299 пъти

Морфов взе Аскеер с виц

„Благодаря на Фондация „Аскеер“. Много съм благодарен, защото в тези трудни за мен дни това някак си ще ме ободри, поне най-малкото.

    Между другото това е моят пети „Аскеер“, останалите четири са в Народния театър. Там някъде се спотайва онази партийна, номенклатурна, нищожна личност, която е директор на театъра в момента. Но да не го превръщаме в политически разговор. А и няма смисъл, като гледам на първи ред колко човека ще бъдат разсечени словесно, ще ми отнеме много време.

    Искам да благодаря, разбира се, на артистите от Плевенския театър, особено да благодаря на Деян Донков и на Милена Ерменкова, които изиграха главните роли, да благодаря и на моите близки хора Рени Врангова, Албена Колева и Валери Йорданов, които ме подкрепяха в тези тежки дни в борбата с номенклатурата и с ужасните неща, които се случват в нашата държава. Но тъй като всичко онова, което говоря, навява мрачни тонове, само ще припомня един стар виц – един човек ходел по улицата и хвърлял позиви, един ги разгледал, спрял го и казал: „Абе човек, тук нищо не пише“. Онзи отговорил: „Какво да пише, всичко е ясно“.

    Така че всичко е ясно, няма какво да ви обяснявам. Благодаря много! Да е честит нашият празник, да е жив и здрав Георги Господинов, да живее България!“, заяви режисьорът Александър Морфов от сцената на на Военния театър.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Излиза най-личният роман на Вонегът

Високо оценената от читатели, дизайнерска колекция с...

Наградата в Санремо е поредната за...

Българският артист Иван Кънчев преди броени дни беше...

Няма коментари към тази новина !