Голямата уста на папагал докара на индийци доживотни присъди

02.04.2023 10:34 | Видян 507 пъти

Голямата уста на папагал докара на индийци доживотни присъди

Двама мъже са осъдени на доживотен затвор в Индия за убийство през 2014 г., за което се твърди, че е разкрито отчасти благодарение на домашния папагал на убитата жена, за който се смята, че е станал свидетел на убийството.

Специалният съдия Мохамед Рашид осъди Ашу Шарма и Рони Маси на доживотен затвор плюс глоба от 72 000 рупии (874 долара) въз основа на доказателствата, събрани, след като Шарма призна, че е убил леля си Нилам Шарма с помощта на свой приятел.


 

Двамата влизат в дома на жертвата в Агра на 20 февруари 2014 г., когато съпругът ѝ е на сватба с децата им. Нанесли й 14 удара с нож и дори намушкали девет пъти домашното й куче, разказва дъщерята на Нилам Нивидита Шарма пред India Today. Братовчед ѝ е възнамерявал да "убие и ограби", обяснява тя, тъй като е знаел къде двойката съхранява парите и бижутата си, тъй като е посещавал къщата на леля си много пъти и дори е пребивавал там в продължение на години. Баща ѝ Виджай дори бил дал на племенника си 80 000 рупии (972 долара) за придобиване на степен MBA.


 

 Следователно папагалът е познавал добре убиеца на собственика си. Виджай Шарма се върнал от сватбата, за да намери труповете на жена си и кучето ѝ. Според съобщенията той станал "подозрителен", след като домашният ѝ папагал спрял да яде, пие и говори.  

Смятайки, че птицата може да е станала свидетел на убийството, той прочел пред нея списък със заподозрени. Когато стигнал до племенника си Ашу, птицата реагирала силно, като изкрещяла името му от ужас - поведение, което уж повторила пред полицията. Впоследствие те арестуват Ашу, въпреки че папагалът така и не е представен като доказателство по време на съдебното преследване поради правна формалност.   

Птицата не дочакала справедливост, тъй като умряла шест месеца след своя собственик. Съпругът на Нилам - Виджай Шарма - също е починал през ноември 2020 г. Дъщеря им твърди, че двойката не би била доволна от присъдата, като казва пред India Today: "Родителите ми искаха Ашу да бъде обесен и цялото семейство щеше да подаде петиция до Върховния съд, за да бъде наказан".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !