Обвиниха руска инфлуенсърка в укриване на данъци за 1,55 милиона долара

25.03.2023 09:28 | Видян 429 пъти

Обвиниха руска инфлуенсърка в укриване на данъци за 1,55 милиона долара

Срещу известна руска звезда от Instagram, която учи другите как да станат популярни онлайн, се води разследване по подозрение, че не е платила данъци в размер на 1,55 млн. долара. Преди това тя обеща да погаси дълга си към държавата и обвини лоши юридически съвети за проблемите си.

Руският Следствен комитет обяви по-рано тази седмица, че започва наказателно разследване на финансовите дела на Александра Митрошина. Агенцията твърди, че инфлуенсърката е използвала опростена данъчна схема, предназначена за собственици на малък бизнес в периода между октомври 2020 г. и май 2022 г.


 

Въпреки това нейното предприятие за наставничество в социалните медии е било твърде голямо, за да отговаря на условията на схемата, и според разследващите Митрошина е използвала счетоводни трикове, за да прикрие този факт. Те изчисляват, че тя дължи 1,55 млн. долара данъци за този период.

Обявяването на разследването не е пълна изненада, тъй като самата Митрошина разкри през юни миналата година, че руските данъчни власти я подозират в укриване на данъци - твърдение, което тя отрича. Тогава тя обеща да плати задълженията си, посъветва последователите си да не пренебрегват документите и да потърсят второ мнение, вместо да разчитат на напътствията на един-единствен данъчен адвокат.


 

Според профилите ѝ в социалните мрежи тя живее в Дубай от миналата година.

Тя е сред първите потребители на Инстаграм в Русия, като е създала профила си през 2011 г. и оттогава е привлякла повече от 4,2 млн. последователи. Стилизирайки се като "майката на блога" - игра на думи с "майката на Бога", Митрошина печели от последователите си, като наставлява и учи другите как да бъдат успешни онлайн. Съобщава се, че курсовете ѝ струват между 500 и 6450 долара.  

28-годишната жена, която е учила журналистика и творчески медии, се фокусира в съдържанието си предимно върху лайфстайл и фитнес, въпреки че през 2019 г. се включи в национална онлайн кампания срещу домашното насилие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Няма коментари към тази новина !