Емел Етем медиен магнат?

04.02.2008 13:45 | Видян 3095 пъти

Емел Етем медиен магнат?

Първият член на нашия олиграхически клуб, който ще опознавате в следващите броеве, не е от групата на „едрите отвсякъде” бизнесмени. Ще стигнем и до тях. Но винаги предимство имат дамите.
В политиката има негласно правило, че когато някой закъса, прибягва до гарантирано участие в медиа. Разбира се, задкулисно. Но и винаги прозрачно за истинските познавачи.
Небезизвестният спец и медиен съветник на премиера Виденов, а преди това офицер от Държавна сигурност - Красимир Райдовски, преди време беше лансирал версията, че неслучайно режимът на Костов в своя заник бил дал старт на проекта за частна национална телевизия в България. И вярно – в едно АД чрез акциите на приносител или на „група лица” всякакви следи могат да бъдат заметени, така че ако не е истина, може да не е и лъжа...
В заника на кабинета Костов стартира и mediapool. Оттогава и досега до „главата” на сайта на шефката на неговия пресцентър стои логото на ЛУКойл, който по време на управлението на Ванката спазари евтинко най-голямото предприятие на Балканите – Нефтохим в Бургас...
Това са примери как падащи политически звезди чрез медиите се опитват да спасят кожата. Средството за масова информация, макари  скъпа играчка, се превръща в разменна монета за черни дни...
Според изключително добре информиран източник от рекламния бизнес именно такава сценка май е разиграла вицепремиерката Емел Етем. Министърката на бедствията, която бе в Монако, щом в България бушуваха пожари, и отдъхваше в Боровец, когато страната бе затънала в преспи, няма друг полезен ход, освен отчаяно да спаси кариерата си. А има ли как, освен медийно?!
Ако се вярва на високопоставения агент на СЛАВА, не Доган, когото мнозина подозираха, а сладката Етем стояла зад сделката по придобиването на вестниците Монитор, Телеграф и Политика. По неофициална информация от разпространителските фирми Телеграф в момента е в битка за първото място на най-продаван всекидневник у нас със Стандарт. Става въпрос за реално пласиране, а не за раздути вацови тиражи!
Според различните медии и клюките в бранша цената на придобиването била реално до 4 млн. евро. Афиширан собственик на изданията неслучайно е заместникът на Емел Етем по министерство Делян Пеевски, заедно с майка си Ирена Кръстева. Излишен е въпросът как двама души, идващи от държавна работа, могат да си позволят подобен харч. И как биха им отпуснали такъв кредит при реалните финансови резултати на пазара на всекидневници. Дори да са гарантирали с няколкото си имота.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Няма коментари към тази новина !