MGM и Amazon Studios с интерес към Войната на буквите

06.02.2023 12:00 | Видян 292 пъти

MGM и Amazon Studios с интерес към Войната на буквите

С излъчените си 4 епизода по БНТ Войната на буквите е гледан от изненадващо висок процент от младите зрители, научихме от рейтинговите агенции. Сериалът преминава отвъд историческите факти, представяйки героите в чисто човешки план, всеки със своите страхове, слабости, страх и чувства, коментират нсоциолозите този феномен. Именно взаимоотношенията между героите и изключително интересните и плътни художествени образи развиват основния сюжет, който е свързан със създаването на азбуката (което е и в центъра на романа на Людмила Филипова, по който е правен сериалът).

При промотирането на продукцията, екипът сподели, че сценарият на поредицата обхваща само част от историята, описана в романа на авторката, поради големия времеви отрязък, разказан там. Съдейки по растящия интерес от страна на зрителите, измерен в числа, пълният потенциал на проекта предстои да се разгърне.

Сериалът печели стабилна аудитория във всички възрастови групи. Увеличението на зрителите след реакцията срещу първия епизод за втория  е с 9.5% нагоре, като запазва тенденцията и при третия епизод, нещо много рядко срещано при българските сериали. В YouTube поредицата показва още по-категоричен интерес, където първи епизод има над 135 хил. гледания само за три седмици. Още повече, големи платформи като MGM и Amazon Studios вече обявиха интерес към излъчване на Войната на буквите, разказват наши източници от БНТ.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Засега не бих искала нищо да...

“Засега не бих искала нищо да коментирам. Нека да...

Franz Ferdinand идват за Burgas...

Две от актуалните световни инди рок банди Franz...

Няма коментари към тази новина !

*}