Гениалните идеи често се раждат на празен стомах. Озверелите от глад риалити герои във "Фермата" откриха нов, изключително оригинален начин да оцелеят в тежките селски условия, като подядоха кравите в стопанството.

След като провизиите на участниците бяха отнети заради поредното провинение на баскетболиста Радо, домакинята Аксения измисли как да набави важна подправка и така да овкуси блудкавите ястия, които приготвя като ратай.

Красавицата от Поморие реши да вземе от солта, оставена за животните в обора. Като я ближат, те всеки ден си набавят важни хранителни вещества.

"Като малка се завирах в яслата на комшийските кози, за да ближа от солта им. Щом тогава съм го правила, какво пречи същото да се случи и сега?", попита реторично тя и се отправи към обора с най-добрата си приятелка в стопанството, многодетната майка Веселка.

Двете решително откъртиха парче от големия къс сол, облизан от кравите, старателно го измиха и го начукаха. С малките парчета кравешка сол те посолиха пържените картофи, а изгладнелите им съфермери ги ометоха с удоволствие.