Ето най-огромната отворена ГИГАяхта в света

30.11.2022 10:18 | Видян 706 пъти

Ето най-огромната отворена ГИГАяхта в света

Проектирането на 135-метрола дневна лодка звучи като упражнение в лудост, или може би безсмислие, ако дизайнерът някога се надява да намери купувач. Но италианският дизайнер Роберто Курто е свикнал да преодолява установените норми, дори ако това, което се намира от другата страна, е по-скоро фантазия, отколкото работен съд.

Най-новият проект на студиото от Генуа Sunrise може да изглежда като една от тези невъзможни мечти, ако не изглеждаше толкова красив. Лодката се простира от кърмата до носа в плавна дъга, която подчертава външното пространство на четири футболни игрища, с голяма, но органично изглеждаща надстройка, която се придържа към водата, вместо да се издига нагоре през множество палуби към небето.

"Идеята беше да имаме голяма яхта, която да не прилича на традиционна сватбена торта", казва Джим Евънс, управляващ директор на SuperYachtsMonaco, агенцията, натоварена с намирането на купувач за Sunrise. "Тъй като липсват всички тези слоеве, вътрешният обем и теглото му не са големи. Той ще има по-традиционните приложения на дневната лодка. "

"Исках да пренеса спортния живот в гигаяхтите", добавя Керто. "В момента няма нищо толкова радикално. "

Концепцията е нещо повече от набор от чертежи, изобразяващи красива лодка. Curto е проектирал корпус за носа, който се плъзга под вълните, когато се сблъскате с голямо море, осигурявайки стабилност и скорост в тежки условия. "Той е подобен на корпусите на някои подводници и военни кораби", казва Кърто. "Имам 10-метрова лодка, която проектирах със същия корпус, и тя работи добре, така че очаквам, че ще работи и в този по-голям мащаб. "

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !