Шамарът бе израз на гняв, трупан дълго време: Уил Смит

29.11.2022 17:59 | Видян 1538 пъти

Шамарът бе израз на гняв, трупан дълго време: Уил Смит

Уил Смит не бърза да призовава публиката да гледа новия му филм, който предстои да тръгне по кината след няколко дни в началото на декември. Актьорът, който се превърна в противоречива фигура в Холивуд, след като удари шамар на Крис Рок на сцената на оскарите, участва в „Еманципация“, драма по истински случай от режисьора Антоан Фукуа. Надеждите на Смит са, че постъпката му от март няма да се отрaзи нa продукцията, която излиза тъкмо навреме, за да се включи в предстоящата надпревара за нaгрaдите нa Американската филмова академия.
В телевизионно интервю за FOX5 актьорът признава смесените чувства, които публиката може да изпита щом го види отново на големия екран. „Еманципация“ е първата главна роля на Смит след злополучната случка от Оскарите.
„Напълно разбирам, ако хората не са готови – коментира актьорът. – Ще уважа това решение и ще дам време. Но най-много се притеснявам за екипа. Това е най-добрият филм на Антоан в цялата му кариера, смятам аз, както и за всички останали в екипа, и дълбоко се надявам, че моите действия няма да се превърнат в наказание за филма. Към този момент работя за това. Надявам се, че материалът, че силата на филма и актуалността на историята ще отворят сърцата на хората поне малко, за да видят и да рaзберaт творците пред и зад камера.“
Историята в „Еманципация“ се базира на истински случай – разказва за Гордън, станал популярен в Щатите със снимката на ужасяващите белези от камшик по гърба си. Кадрите са публикувани през 1863 г. и дават тласък на движението на аболиционизма.
Филмът е завършен отдавна, но през май 2022 г. стана ясно, че премиерата ще се отложи заради отзвука от шамара на Смит. „Еманципация“ ще тръгне в избрани кина в САЩ тази седмица и ще влезе в широко разпространение на 9 декември, когато ще стане част от каталога на „Епъл тв+“.
Смит е част от рекламното турне на филма и гостувa в „The Daily Show“ с Тревър Ноа, където въпросът за шамара отново се появи:
„Бях напълно различен човек тогава. Това бе израз на гняв, трупан дълго време. Онази вечер преживявах нещо тежко, но това изобщо не оправдава поведението ми – обясни Смит, без да крие емоциите си. – Просто трябва да бъдем добри едни с други. Трудно ми е. Това, което бе най-трудно за мен, е, че аз нараних други хора. Разбирам защо казват, че наранените нараняват други“.
Смит удари шамар на Рок по време на церемонията „Оскар“ от март месец тази година, след като комикът се пошегува с голата глава на съпругата му Джейда Пинкет Смит. Няколко минути по-късно той отново се качи на сцената, този път, за да получи статуетката си за най-добър актьор за ролята си в „Методът „Уилямс“.
Режисьорът Фукуа коментира в интервю за „Венити Феър“ от ноември, че дори не е било обсъждано дали филмът ще излезе, или не, но от „Епъл“ са подходили внимателно към премиерата и рекламната кампания около заглавието. Шамарa той определя като „злощастен случай, след който се надявам, че ще можем да продължим напред“.


автор: Константин Сталев

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !