Мариан Вълев и Цвети Стоянова с уникалната си изповед

21.09.2022 15:08 | Видян 649 пъти

Мариан Вълев и Цвети Стоянова с уникалната си изповед

Мариан Вълев в момента снима новия си филм "Чалга" и още отсега дава сериозна заявка за нещо вълнуващо и много интересно. Една от изненадите в продукцията е участието на бившата гимнастичка Цвети Стоянова.

- Хващам Мариан Вълев на снимачната площадка на новия му филм "Чалга", който снима с телефон. Как така? Това е някаква новост в киното?

- Нямах друга възможност да снимам. И не става въпрос за финансова възможност, а за драматургична. Историята се развива по такъв начин, че главната ни героиня преминава през множество локации и реалистични събития и телефонът се оказа най-добрия начин, за да разкажем тази история. Държа да подчертая, че по никакъв начин не спестяваме от снимачен екип, точно обратното - има доста хора зад телефона, осветление и т.н. 

- Защо "Чалга"? Повечето хора смятат, че това ще бъде продукция насочена към този жанр... 

- В никакъв случай не е насочен към този жанр. Да, главната героиня мечтае да стане фолкпевица, но в последствие се среща с много различни личности и разбираме, че чалгата не е просто музика, а липсата на културата, светоусещане. Последното нещо, за което трябва да си мисли зрителя, е, че това е филм за музиката. Дори мога да открехна една малка врата и да кажа, че Румен Бояджиев и ФСБ стоят зад този филм. Как по дяволите мога да правя филм за чалгата, когато музиката е на ФСБ. 

Ние всички се опитваме да разказваме честно и почтено една история. Главната ни героиня минава през всякакви перипетии, трудности конфликти. Не съм насочил нещата само в една плоскост. Опитвам се да не категоризирам музикалните жанрове, а просто да разкажа истинска и лична история на едно момиче. Опитвайки се да разказвам честно история е много важно да не давам отговори на въпросите, които задавам. Надявам се всеки зрител да намери отговора сам за себе си. По никакъв начин не правя пропаганда, по никакъв начин не посочвам правилния път, нашата работа като артисти е да задаваме въпроси.

- В една от главните роли влиза бившата гимнастичка Цвети Стоянова. Не е ли твърде голям риск, предвид факта, че тя никога не се е занимава с кино?

- Познавайки Цвети, нямам никакви съмнения и въобще не рискувам с Цвети. Тя е прекрасна и нека оставим на зрителите да преценят дали е риск или не. 

- Разбрах, че във филма участва и "Ергенът" Виктор Стоянов. Каква е неговата роля и как се справи той със задачата?

- "Ергенът" Виктор Стоянов се оказа едно прекрасно момче, което аз не познавах досега. Оказа се талантлив и изпълнителен. Неговата роля е на един доста повърхностен актьор от телевизионните сериали, от т.нар. звезди, страшно забавна малка роля. Общо взето, всички актьори са с малки роли с изключение на главната ни героиня, която се играе от Елеонора Иванова. Следейки нейния живот, зрителят вижда всички останали актьори, които случат, за да помогнат тя да катализира своя образ. 

- Ти с каква роля ще се разпишеш в този филм?

- И аз като Любо Нейков, Виктор Калев, Кръстьо Лафазанов, Димитър Рачков, Стефан Данаилов имам съвсем малка роля и съм просто едно от стъпалата, които главната героиня изказва. Аз играя себе си, героинята среща един режисьор по пътя си. Заснех моята сцена, но не съм я гледал, нямам идея какво се е получило. 

- Не ти ли липсва актьорската игра и не искаш ли да видиш себе си във филм с някоя водеща роля?

- Естествено. Преди всичко съм актьор, не се приемам като режисьор. Аз съм актьор, който има шанс да разкаже история като режисьор. Истинската ми любов е да съм актьор. Останалото е някакъв път, който вървя. Надявам се да не се приемам насериозно като режисьор и сценарист, това е възможност, която използвам. 

- Заваля ни дъжд, вероятно ще ти върви по вода. Стискам палци да се получи интересен филм и да се видим отново на премиерата му. 

- Благодаря ти, Краси! 

 

undefined

 


- Цвети Стоянова е с главна роля в новия филм на Мариан Вълев. Това сериозна крачка към киното ли е или просто експеримент?

- Това със сигурност не е крачка към киното. Нямам абсолютно никакви амбиции да става актриса, не съм насочена към тази посока. За мен това е едно уникално изживяване, един от най-големите ми подаръци, които съм получавала и се радвам, че имам възможността да изпитам всичко това в рамките на толкова малко време. 

- Как се стигна до поканата и колко време ти беше нужно да вземеш решение да участваш?

- Преди няколко години бях получила отново покана да се снимам в един български филм. Отидох на първата репетиция с човека, с когото трябваше да играя. Извиних се на всички, но усетих, че няма да мога да се справя, не се чувствах готова и отказах тази роля. В последствие ми се случиха някои неща, промених си мисленето и когато дойде поканата за този филм, си казах: "Защо не?".

- Искаше ли предварително да разбереш сюжета какъв е и дали се вписва в твоите представи?

- Да, беше ми интересно да науча всичко за моята героиня. Толкова време вече живея с нея, че я опознах добре. Аз не съм актриса и не мога да я изиграя, затова се опитвам да й влезе в кожата и да стана колкото се може повече като нея. Много ми харесва ролята, влюбих се ролята и се надявам да стигне и до хората.  

- Във филма участват доста популярни имена от актьорската сфера и ми е любопитно дали получаваш обратна връзка от тях за твоето представяне?

- За мен е огромна чест да играя с тях! Никога не съм си представяла, че това може да ми се случи. Това е доста голям шок за мен, вероятно и за тях. Надявам се всичко да мине наред на снимачната площадка. 

- В предварителния разговор ми сподели, че преди началото на снимките е трябвало да спазваш диета и да отслабнеш значително. Колко килограма успя да свалиш?

- Задачата от режисьора беше да сваля 20 кг., което не е като да не съм го правила. За мен това е честа практика, но успях да сваля само 16, което пак е добре в случая. 

- И при Илиана Раева, и при Мариан Вълев килограми трябва да се спазват... 

- Да, навсякъде глад до последно. (смее се)

- Кое ти беше най-трудно по време на снимки?

- Всичко ми беше трудно. Имаше една сцена, която адски много ме затрудни, но може би тя ще падне. Беше доста сложна... 

- В какво се изразява нейната сложност? 

- В това, че моята героиня е много агресивна и трябваше да извадя такава агресия, каквато аз като човек си признавам, че нямам. И когато не си актьор, не си го учил, нещата се случват малко по-трудно. Тази агресия не успях да я изиграя. 

- И аз не мога да си представя, че от теб може да излезе агресия... 

- Има я, ще я видите, но не е в своя пик, каквато трябва да бъде. 

- Какво успя да научиш от Мариан Вълев за актьорската работа? Какво те съветва той? 

- Понеже не съм актриса и нямахме никакво време за репетиции, той не ме съветваше като актриса, а като човек, който си няма и на идея какво прави. Опитвахме се да направим нещата истински, тъй като не мога да ги изиграя. Преди всяка сцена идваше и ме караше да изпитам чувствата, които моята героиня изпитва и да съм като нея. 

- Питала ли си се защо Мариан се е спрял точно на теб? Задавала ли си и на него този въпрос?

- Може би ще разберете като излезе филма. Ако го гледате внимателно - ще разберете защо точно аз. 

- Готова ли си за критика, предвид факта, че не си актриса? Би ли се впуснала по-натам в снимки на друг филм?

- По-скоро не бих се снимала в друг филм, защото се изисква голяма и сериозна подготовка, каквато аз нямам. Не съм сигурна, че на 30 години тепърва бих се впуснала в това начинание. С критиката съм свикнала, така че не ме притеснява. Подготвената съм за абсолютно всичко, аз имам реална представа за себе си. 

- Ще стискаме палци да няма критика, а само положителни коментари и с нетърпение ще чакаме премиерата на филма!

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето в какъв дом живеят Златка и Карен

Златка Райкова и новият й любим Карен живеят под общ...

Китай събира генетични данни в Геника...

Знаят ли българските потребители на теста Nifty, че...

Няма коментари към тази новина !

*}