Херцогът и херцогинята на Съсекс - принц Хари и съпругата му Меган, ще посетят Обединеното кралство следващия месец, за да присъстват на благотворителни събития.

В рамките на пътуването си те ще отскочат и до Германия, за да подкрепят "няколко благотворителни организации, близки до сърцата им", обяви техният говорител.

Двойката ще пътува до Манчестър на 5 септември за срещата на върха "One Young World" - събитие, което събира млади лидери от повече от 190 страни.

Херцогинята на Съсекс е съветник на организацията, заедно с канадския министър-председател Джъстин Трюдо, сър Ричард Брансън и световноизвестния кулинар Джейми Оливър.

След това Хари и Меган ще се отправят към Германия за събитието "Invictus Games Dusseldorf 2023 One Year to Go", преди да се върнат в Обединеното кралство за наградите "WellChild" на 8 септември.

Визитата им във Великобритания ще бъде първото им завръщане в страната, след честванията на платинения юбилей на Елизабет Втора в началото на юни, припомня БТА.

Говорител на двойката каза: "Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс са щастливи да посетят няколко благотворителни организации, близки до сърцата им в началото на септември."