Il Volo: Винаги ще се връщаме в България

13.06.2022 11:55 | Видян 443 пъти

Il Volo: Винаги ще се връщаме в България

Тримата италианци идват след месец с големите си концерти в чест на Енио Мориконе

„Никога няма да забравим концерта ни в Пловдив миналото лято. Не очаквахме, че публиката ще ни посрещне по този великолепен начин. Не чувахме гласовете си от аплодисментите.”, разказват музикантите за последното си гостуване в България в специално интервю за bTV. „Затова и когато планираме турне, казваме на мениджърите ни винаги да включват България. Трябва да отидем в България, защото те ни обичат и ние ги обичаме”, казва Пиеро Бароне.
„В случая с България, това, което ни свързва, не са само цветовете на знамената, но и двата народа сме много сърдечни хора”, допълва Джанлука Джинобле.
Остава месец до големите концерти на Il Volo, посветени на музиката на Енио Мориконе – на 13 и 14 юли в София, в Парк Центрър „Юнак”.
В началото на юни триото откри световното си турне с концерти в Арена ди Верона, пред 24-хилядна публика, събрала се от цял свят. След това Il Volo ще продължат през Италия, Европа, до Латинска Америка и Япония.
Макар и последният им проект да е посветен на Енио Мориконе и неговата известна по цял свят филмова музика, само на техни концерти можем да чуем репертоар, съчетаващ Nessun Dorma, вечната Te voglio bene assaje, шедьоврите на Франк Синатра и тяхната Grande Amore. Най-разнообразни стилове, свързващи различни поколения, но обединени от уникалните им гласове и таланта им да представят италианското belcanto. „Ние пеем за любов и затова концертите ни са идеално място да доведете любимите си хора.”, казват те.
Те са вече 12 години на сцената, обиколили са световните сцени, пяли са с най-големите звезди. Мениджърът Микеле Торпедине ги открива още като деца, вижда в тях бъдещите звезди и ги събира в трио. А когато американска звукозаписна компания чува изпълнението им на “O, sole mio”, им предлага договор за 2 млн. долара и ги прави първите италиански изпълнители в историята, които имат договор директно с американски лейбъл – точно лейбълът, издал Джон Ленън, сър Елтън Джон, Guns’n’Roses.
Един от известните им почитатели е самият папа Франциск. Притежава в личната си фонотека техните албуми. А тримата хранят огромно уважение към него. „Ние сме италианци, държим папата много близо до сърцето си.”, казват те. „Докато растяхме, майките ни ни водеха на църква с цялото семейство”. Иняцио, Пиеро и Джанлука имат селфи с папата. А през 2018г. са поканени от него да пеят в Панама на XXIII среща на младежта. „Папа Франциск е много важна фигура за нас и благодарение на него младите хора са близо до църквата.”, споделят музикантите.
Иняцио Боскето е мечтал да стане ветеринар, Джанлука – архитект. Но както всички музиканти, започнали кариера като деца, на по 14 години, не са ходили в университет, а се посвещават на музиката. Винаги са на път, нямат почивни дни и техният живот е на сцената. „Когато се качваме на сцената, там е нашият свят, там е домът ни.”, казват те.
Билети за концертите Il Volo sings Morricone на 13 и 14 юли, в София, Парк Център „Юнак”, се продават в системата на Eventim.














автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

НиЛо лъсна чисто гола след раждането

Николета Лозанова отново привлече вниманието с...

Разкриха причината за смъртта на...

Shifty Shellshock, фронтменът на Crazy Town, почина от...

Няма коментари към тази новина !