Елон Мъск загуби 1/10 от състоянието си за ден

29.01.2022 10:37 | Видян 943 пъти

Елон Мъск загуби 1/10 от състоянието си за ден

Обсебеният от Twitter милиардер обиди президента Джо Байдън в социалната мрежа в четвъртък, след като беше отхвърлен на форум в Белия дом, посветен на електрическите превозни средства. Въпреки че в сряда Tesla отчете рекордна печалба, в четвъртък акциите на производителя на електромобили се сринаха с 11%, което намали състоянието на Мъск с 24,5 млрд. долара, изчислява Forbes. Той все още е най-богатият човек в света с 218,3 милиарда долара.



Рязкото понижение в четвъртък дойде, след като в края на сряда Tesla предупреди акционерите си, че проблемите във веригата за доставки могат да попречат на растежа през тази година. При затварянето на пазара в четвъртък Tesla се търгуваше на цена от 829,10 долара за акция, което е спад от близо 1200 долара за акция на 3 януари.



"Нашите собствени фабрики работят под капацитета си от няколко тримесечия, тъй като веригата за доставки се превърна в основен ограничаващ фактор, което вероятно ще продължи до 2022 г. ", заяви компанията в съобщение за акционерите заедно с обявяването на приходите си за четвъртото тримесечие на 2021 г. в сряда.

 

Мъск започна силно годината. В началото на януари състоянието му надхвърли 304 млрд. долара, след като Tesla обяви, че е надминала прогнозите на анализаторите, като е доставила повече от 936 000 автомобила през 2021 г. Оттогава акциите на Tesla поевтиняха с 24%, което го направи по-беден с 80 млрд. долара за по-малко от месец.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !