Живот от живота на Командарев с тв премиера

25.01.2022 01:43 | Видян 274 пъти

Живот от живота на Командарев с тв премиера

На 30 януари от 21ч. БНТ1 излъчва тв премиера на документалния филм на режисьора Стефан Командарев Живот от живота. Лентата разкрива смущаващата обща съдба на стотици българи, които чакат или са приели от дарители своя нов живот.

 

Независимо, че първото присаждане на сърце в Източна Европа е направено още през 1986 г. в България, днес нашата страна е на последно място в ЕС по брой трансплантации и донори на милион жители.

 

Към днешна дата броят на чакащите за трансплантация българи надхвърля 1000. Филмът разкрива реални човешки съдби, емоции, страдания и надежди на хора, които стоят зад това число. „Генералната цел на този филм е донорството на органи и насърчаването на трансплантациите да станат нормална част от културата и ценностите на обществото в България. Завърших медицина през 1993 и съм работил 5 години като лекар.

 

След това завърших кинорежисура и вече над 20 години правя филмите си – и документални и игрални. За първи път сега се връщам към медицинска тема с мечтата да се опитамe да променим нерадостната съдба на хиляди българи“, споделя Командарев.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Диляна Попова заголи гръд

Красивата Диляна Попова отново реши да се завърне към...

Блага от "Ергенът" пак свали гащите

Оборотната плейбойка Благовеста Бонбонова може да е...

Няма коментари към тази новина !

*}