Френската кинозвезда Г. Улиел угасна на 37

20.01.2022 11:08 | Видян 992 пъти

Френската кинозвезда Г. Улиел угасна на 37

Френският актьор Гаспар Улиел, който стана световноизвестен с ролята на Ив Сен Лоран в биографичния филм от 2014 г., почина в сряда на 37-годишна възраст от наранявания в следствие на инцидент със ски, съобщи семейството му в изявление. 

Във вторник следобед Улиел се сблъсква с друг скиор на синя ски писта, междинна писта, в Монвалезан в Източна Франция, се казва в изявление на прокурора на близкия Албервил. Тя каза, че Улиел е бил в безсъзнание след сблъсъка и е бил откаран с хеликоптер в болница в Гренобъл, където е починал. Другият скиор е невредим.

Улиел спечели международно внимание с представянето си като известния канибал в "Hannibal Rising" и имаше главна роля в предстоящия телевизионен сериал на Marvel "Moon Knight", който стартира по Disney+ през март.

Улиел спечели награда Сезар – френският еквивалент на Оскар – за най-добър актьор през 2017 г., за главната роля във филма на Ксавие Долан „Това е само краят на света“, в който участва заедно с Марион Котияр и Леа Сейду.

Това беше вторият му Сезар: първият му беше за най-обещаващ актьор през 2004 г., след като се появи в драмата от Първата световна война „Много дълъг годеж“ заедно с Одри Тоту.

Той участва в "Сен Лоран", един от двата биографични филма за легендарния дизайнер, които излязоха през 2014 г., въпреки че загуби в Césars от звездата на съперническия филм Пиер Нини.

Улиел също преследва успешна международна кариера като модел, като е лице на мъжкия аромат Bleu de Chanel.
"Икона на френската елегантност"

Френският президент Еманюел Макрон изрази в сряда своята "голяма тъга", като приветства в изявление "икона на френската елегантност".

„Той заслепи всички обективи и беше на върха повече от две десетилетия“, се казва в изявление от Елисейския дворец.

„Френското кино губи огромен талант, пълен с чар и енергия“, написа френският министър на финансите Бруно Льо Мер в Twitter.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !