Кръстникът празнува 50 години

15.01.2022 10:57 | Видян 762 пъти

Кръстникът празнува 50 години

Като се има предвид колко преиздания и възстановявания има за трилогията „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола, Paramount със сигурност няма да спестят от 50-годишнината на американската класика, която излезе на 24 март 1972 г. Студиото вече обяви как планира да отпразнува основния етап с нови реставрации и на трите филма под режисурата на Копола. Първо, започвайки на 25 февруари, Кръстникът ще се завърне в кината, изключително в Dolby Cinema в AMC Theaters в САЩ, както и в международни територии по целия свят. След това, на 22 март, филмите ще бъдат достъпни за първи път в 4K Ultra HD.

„Много съм горд с „Кръстникът“, който определено определи първата трета от творческия ми живот“, каза Франсис Форд Копола. "Също така е приятно да отпразнуваме този крайъгълен камък с Paramount заедно с прекрасните фенове, които го обичат от десетилетия, по-младите поколения, които все още го намират за актуален днес, и тези, които ще го открият за първи път."

Тъй като възстановяванията отнеха повече от три години, бяха проверени над 300 кашона филм, за да се намери най-добрата възможна разделителна способност за всеки кадър от трите филма, над 4000 часа бяха прекарани за поправяне на петна от филма, разкъсвания и други аномалии в негативите и над 1000 часове бяха изразходвани за строга корекция на цветовете, за да се гарантира, че инструментите с висок динамичен диапазон отговарят на оригиналната визия на Копола и оператора Гордън Уилис. В допълнение към аудиото 5.1, одобрено от Уолтър Мърч през 2007 г., са възстановени оригиналните моно записи на The Godfather и The Godfather: Part II.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Няма коментари към тази новина !