Племенницата на казахския президент Токаев купила апетитен имот в София за над един милион лева

15.01.2022 10:53 | Видян 934 пъти

Племенницата на казахския президент Токаев купила апетитен имот в София за над един милион лева

Дана Медеуова, която е племенница на президента на Казахстан Касим-Жамарт Токаев, притежава чрез българска фирма терен в кв. “Люлин” в София на стойност над 1 млн. лв. Това разкрива разследване на руския разследващ портал iStories, за което помогна с данни и BIRD.BG.

Медеуова е дъщеря на сестрата на Токаев Карлиги Токаева и Темиртай Избастин, който беше назначен от Токаев за посланик на Казахстан в България през ноември 2019 г. Семейството Избастини има също така бизнес в Чехия и Германия.

Дана Медеуова обаче е започнала да развива дейност в България още преди назначението на баща ѝ за посланик. През юни 2017 г. тя прехвърля близо 700 000 евро от личната си сметка във фирмената сметка на “СД Пропърти Инвестмент”. В същия ден фирмата придобива имот от 1,4 декара срещу търговския център “Силвър” в Люлин срещу 571 000 евро. Засега теренът не е застроен и се ползва за паркинг, но има голям инвестиционен потенциал.

Разследването на iStories разкрива също така имоти и активи на Токаев и семейството му в САЩ, Русия и Швейцария на стойност десетки милиони долари.

Източник: bird.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Захари Бахаров изпусна Икар-а, взе го...

Пенко Господинов измъкна под носа на Захари Бахаров...

Преди да я познавам ме дразнеше:...

Любимият на Гала Стефан Николов призна, че преди да я...

Няма коментари към тази новина !