Принц Андрю отива на гражданско дело за сексуално насилие

13.01.2022 10:40 | Видян 310 пъти

Принц Андрю отива на гражданско дело за сексуално насилие

Принц Андрю ще бъде изправен пред гражданско дело в САЩ за обвинения, че е посегнал сексуално на жена, когато е била на 17 години, предаде bbc.com.

Вирджиния Джуфре съди принца, твърдейки, че я е малтретирал през 2001 г.

Адвокатите му казаха, че жалбата трябва да бъде отхвърлена, позовавайки се на сделка от 2009 г., която тя подписа с осъдения сексуален престъпник Джефри Епщайн. Но съдия от Ню Йорк реши, че делото може да продължи.

Принцът последователно отрича твърденията. Бъкингамският дворец заяви, че няма да коментира текущ правен въпрос.

Предложението за отхвърляне на делото беше очертано в решение от 46 страници от съдия Люис А Каплан от Окръжния съд на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк.

Това означава, че делото срещу 61-годишния херцог на Йорк може да бъде изслушано в съда по-късно тази година. Съдия Каплан каза, че решението му не определя "истината или лъжата" на жалбата на Вирджиния Джуфре.

Джуфре каза, че е „доволна“, че опитът на принц Андрю да отхвърли случая е бил отхвърлен и „че сега ще бъдат взети доказателства относно нейните претенции срещу него“.

В изявление, издадено от нейния адвокат Дейвид Бойс, се добавя: „Тя очаква с нетърпение съдебно определяне на основателността на тези искове“.

В съдебните документи Джуфре каза, че е била жертва на сексуален трафик и злоупотреба от покойния милиардер финансист Епщайн.

Принц Андрю, вторият син на кралицата, каза в интервю за BBC Newsnight през 2019 г., че не си спомня някога да се е срещал с Вирджиния Джуфре и нейният разказ, че са правили секс в САЩ и Обединеното кралство, „не се е случило“.

Адвокатите му подчертаха съдебното споразумение между  Джуфре и Епщайн от 2009 г. да не съдят някой друг, свързан с финансиста, когато тя уреди искането си за обезщетение срещу него.

По време на виртуално изслушване те казаха, че херцогът на Йорк е "потенциален обвиняем", както е определено в споразумението, и делото трябва да бъде прекратено.

Адвокатът на Джуфре каза, че само страните по споразумението могат да се възползват от него, а не "трета страна".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ексклузивни СНИМКИ от афтър партито...

Десетият сезон на "Като две капки вода" вече е...

Скандал след края на "Ергенът"

Люти скандали и заплахи срещу най-умната участничка в...

Няма коментари към тази новина !

*}