Дан Колов е моят герой и възстановявам родната му къща: Тихомир Благовестов

27.12.2021 11:34 | Видян 2599 пъти

Дан Колов е моят герой и възстановявам родната му къща: Тихомир Благовестов

Тихомир Благовестов e световен и европейски шампион по самбо и бойно самбо. Като тренировка всяка сутрин тича от родното Севлиево до село Сенник, където е къщата на Дан Колов и впечатлен от паметника му, става негов последовател. Възпитаникът заслужилия треньор и почетен гражданин на Севлиево Досьо Досев, който живее повече от 15г. в София през последните години провежда кампания за възстановяване на къщата – музей на Дан Колов, която е оставена от държавата в тежко състояние и непрекъснато я поддържа. Бившият служител в Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/ е студент в пловдивския университет ВУСИ катедра Национална Сигурност е „горд баща на две деца от страхотната любяща съпруга, грижовна и отговорна майка”, както разказва. Последната му акция за къщата на легендата беше на рождения ден на Дан Колов 26 декември, но през новата година има и нови планове за нея. 

 

Българската мечта ли е Дан Колов? Сбор от американската мечта сбъдната, плюс победа над Европа и над света, българска победа?  

В наше време не виждам никой, който дори малко да наподобява личността Дан Колов. Да, личността! Колкото повече опознаваш живота му, толкова повече започваш да се гордееш, но и да се натъжаваш. Натъжаваш сезащо такива като него са “дефицит” в наше време, а имаме крещяща нужда от такива личности. България има нужда! 

Дан Колов е обиколил целия свят, борейки се за България като Българин!  В Америка е бил на почит и уважение, в Европа е посрещнат като Господин никой, но бързо е запленил Стария континент с качества като принципност, уважение, патриотизъм, обич към родината и, разбира се, спортни успехи. Това е правило голямо впечатление и го е откроявало от останалите. Както го е и издигнало до европейски шампион по борба.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !