Ангелина продава луксозния замък на Косьо Самоковеца

08.12.2021 11:09 | Видян 1695 пъти

Ангелина продава луксозния замък на Косьо Самоковеца

Замъкът на Косьо Самоковеца е обявен за продажба от вдовицата Ангелина Димитрова в агенция за суперлуксозни недвижими имоти, а кадрите от интериора на уникалното имение, ще ви спрат дъха.

Обявата е публикувана от брокер на 25 октомври, като към момента е отбелязано, че има две запитвания за имота от потенциални купувачи. Прочутото имение на Константин Димитров е строено лично по негов вкус през 2002 г. и представлява имитация на средновековен замък и е обявено за продан от доста години.

undefined

undefined

undefined

undefined

Имотът е с обща площ от 780 м. става ясно от сайта на брокера. Триетажният замък се намира в парк Ридо в Самоков, разполага с 3 огромни спални и 5 бани, просторен хол и дневна, както и градина, разпростираща се на 4520 м площ, пише "Телеграф".

Жители на Самоков разказаха, че приживе собственикът не е жалил средства за строежа, който сам наричал "делото на живота ми". Самоковеца изпипвал всеки детайл заедно с дюлгерите, които били наети от близо и далеч. Дори майстори от чужбина идвали, за да носят планове на средновековни замъци във Франция и Англия, от които се вдъхновявало бившето пиколо в хотел "Самоков" в курорта Боровец. 

undefined

undefined

undefined

Още тогава младият Косьо мечтаел да е собственик на замък, твърдят запознати с битието на страховития бос. Всичко е така замислено, че да показва най-голям лукс, на какъвто не се радват дори холивудските звезди в именията си. Уви, Самоковеца така и не успява да се порадва на замъка си. Убит е само година след пускането му в експлоатация.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Притежавам ведър, слънчев и сговорчив...

Притежавам ведър, слънчев и сговорчив характер. Не го...

Hermès e нa път дa зaмeни Lоuіѕ...

Meждyнapoднaтa ĸoмпaния Hermès e нa път дa зaдминe...

Няма коментари към тази новина !