Следващата пандемия ще бъде по-лоша: Създателката на Астра-ваксината

07.12.2021 10:45 | Видян 908 пъти

Следващата пандемия ще бъде по-лоша: Създателката на Астра-ваксината

Един от учените, който стои зад ваксината на Oxford-AstraZeneca срещу Covid-19 предупреди, че следващата пандемия може да бъде дори по-смъртоносна от настоящата, предаде nbcnews.com.

Професор Сара Гилбърт, академик от Оксфордския университет, който спечели признание за ролята си в разработването на безопасна и ефективна ваксина срещу Covid-19 за по-малко от година, предупреди срещу самодоволството при справянето с бъдещите заплахи.

„Това няма да е последният път, когато вирус заплашва живота ни и препитанието ни“, каза тя в лекция в Оксфордския университет. "Истината е, че следващият вирус може да бъде по-лош. Може да бъде по-заразен, по-смъртоносен, или и двете."

В коментари, споделени предварително с медиите, тя твърди, че глобалната пандемия показва колко е важно да бъдем подготвени за следващата спешна здравна ситуация: „Напредъкът, който направихме, и знанията, които придобихме, не трябва да бъдат загубени.

Covid-19 уби повече от 5 милиона души по целия свят, включително почти 800 000 в Съединените щати.

Ваксината на Oxford-AstraZeneca беше одобрена от Обединеното кралство през декември 2020 г. и се използва в повече от 50 страни, но все още не е одобрена за употреба в САЩ въпреки положителните данни от проучвания.

Президентът Джо Байдън обеща през април да изпрати 60 милиона дози от ваксината в други страни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !