Кой не бива да пости и как може да се дебелее от тях?

04.12.2021 10:09 | Видян 1275 пъти

Кой не бива да пости и как може да се дебелее от тях?

Приемането на постите като диета за отслабване и голяма грешка, доказват с изследванията си руски учени. Те имат известна очистваща функция за организма, но специалистите наричат тази промяна „болезнена”. На това сме посветили нашия днешен лайфхак.

Първо и най-важно: за децата до 18-годишна възраст, за хората с хронични заболявания и всички с тежки болести постите са ЗАБРАНЕНИ. За тях ефектът не просто е болезнен, той е супер вреден, категорични са учените. Даже в техния съвременен 40-дневен вариант 2 пъти в годината, вместо класическите 200 дни или над половин година без употреба на животински продукти, която е много вредна за организма, понеже не му доставя важни витамини и аминокиселини– включването на епизоди с позволена риба е именно заради това. Дори само ключа към имунитета витамин Д да липсва, в този сезон постенето е вредно и може да бъде опасно.

Ако все пак сте започнали и смятате да докарате докрай тази мисия, най-добре се хранете предимно с бобови. Това обаче не се отнася за страдащите от гастрит, язва и други стомашни проблеми.

Причината да се препоръчват именно бобовите е, че съдържат най-много растителни белтъчини. Истината е, че това обаче не е достатъчна замяна на животинските продукти с техните по-добре усвояеми от организмите ни белтъчини.

Най-препоръчителната храна за пости е соята, въпреки всички клетви срещу нея. Именно тя е тайната на превисоката продължителност на живота в Япония, където много я обичат. Там е типична храна всеки ден. Защото се оказва по-добра от месото в много отношения. Нейните бeлтъчини са висококачествени, като при това не съдържат вредите от употребата на животински продукти. Така колбасите и каймата с високо съдържание на соя не са вредни и лоши, а са много по-добри за нас от чисто месните, колкото и парадоксално да звучи.

Другите препоръчвани храни за пости са ядките – най-добре неосолени и в по-голямо количество сурови. В групата на предпочитаните трябва да бъдат също царевицата и оризът.

От пости обаче може да се дебелее. Някои смятат, че когато не ядат месо и млечен шоколад, задължително ще отслабнат. Но не е така. Тестените храни, по-голямата употреба на сладкиши, дори захарта да е заменена в тях, т.нар. „натурални сокове”, колата, бирата, която не броим за алкохол, а може да бъде и напълно лишена от него, никак не се препоръчителни. Особено, ако някой е решил да ползва постите вместо диета.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

ТИ СИ ИНФЛУЕНСЪР! Ама в България....

ТИ СИ ИНФЛУЕНСЪР! (Ама в България. Тъжна история). 1....

Ривиерата е по-изгодна от Банско и...

Френската Ривиера е най-красива, най-достъпна финансово...

Няма коментари към тази новина !