Киселото мляко сваля кръвното: Уни Мейн

23.11.2021 10:00 | Видян 532 пъти

Киселото мляко сваля кръвното: Уни Мейн

Киселото мляко има прекрасен хипертоничен ефект, доказаха с изследване на група от хиляда души в края на средната възраст учените от Университета на щата Мейн в САЩ. Всички те са имали кръвно малко над нормалното – 140/90. В рамките на изследването им е наложена регулярна употреба на кисело мяко, каквато ние – българите, сме свикнали от деца да имаме. Резултатът при всички е един – успокояване и намаляване на кръвното налягане. Това е много важно за Щатите, но също и за България, тъй като сред основните стимулатори на хипертонията е наднорменото тегло.

На база на изследванията на американските учени, вече е започнала разработката на медицински препарати, в които ще се използва прочутият български бацил, който прави киселото мляко – кисело.

Единствената уговорка на учените – нашия днешен лайфхак, е млякото да бъде живо, т.е. да съдържа полезната българска бактерия, а също така да няма примеси – захар например, каквато и у нас наложиха с „йогурта” особено на младите хора производителите от чужбина.

Във всеки случай, в страна като нашата, където пъти повече хора умират от сърдечно-съдови заболявания, отколкото от коронавирус – за 2020 г. съотношението беше 10 ПЪТИ, трябва да се каже, че яденето на кисело мляко помага да отложат, да притъпят или да намалят проблемите си с най-важния орган.

Напомняме, че освен тези ефекти, киселото мляко се оказа и с чудесен успокоителен ефект в условия на стрес – т.е. пийте айран вместо едно малко, ако сте имали тежък ден, или пък вместо да изядете един шоколад. Йогуртът също така подмладява, или хайде – спира стареенето.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето всички жени на Брад Пит, стартира...

Мнозина смятат, че връзките на Брад Пит започват с...

Евро си показа доматите

Катето Евро показа реколтата от домати от домашната си...

Няма коментари към тази новина !

*}