Готов съм да стана пак баща: Калин Вельов

03.11.2021 13:08 | Видян 2502 пъти

Готов съм да стана пак баща: Калин Вельов

Калин Вельов е известен не само на музикалната сцена, но и на политическия небосклон. Към момента си е дал почивка от политиката и атакува силно музикалната сцена с чисто ново латино парче, което е озаглавил „Brasileiro“. Калин работи с международен екип по създаването на песента, която излиза на бял свят малко след отпадането му от шоуто "Маскираният певец". 

- Отново изненада почитателите си с нова латино песен. Колко време я подготвяш и какво те вдъхнови да я направиш?

- Тази идея да работя съвместно с диджей е отдавна в съзнанието ми. Искаше ми се да направим латино денс хаус парче, и то не само едно, но в България е по-трудно да срещнеш диджей, който да бъде и музикален продуцент и аранжор. DJ Danny Slim е точно това. Случайно чух негови ремикси във Фейсбук, свързах се с него и му предложих тази колаборация. Тепърва ще правим още песни, тъй като съм щастлив и доволен от работата ни. 

Пратих му песента, която е моя композиция, като хармоника и мелодична линия със записан глас и текст, а всичко останало изработи той, като допълнително записа и моите латино перкусий акустично. Лариса Франклин, хореографката на „Амазония“, е текстописец на бразилската част, а българската написах аз. 

undefined

- Много изпълнители твърдят, че в тези тежки икономически времена е безсмислено да пускат нови парчета... 

- Не съм съгласен... Може би донякъде е безсмислено да се инвестира във видеоклипове в момента, тъй като тя не е никак малка. А същевременно от година-две ние не генерираме някакви особени средства, които да реинвестираме в нещо повече от звукозапис. Истината е, че аз имам мое собствено студио и това донякъде ме облекчава в работата. За мен е важно творците да не спираме да правим музика. И точно в момента, когато сме ограничени и хората са изключително активни в онлайн пространството и са дигитално ориентирани, да пускаме музика. Може би наистина без видеоклипове, но като аудио за мен е задължително. 

- Кога и как се запозна с "Амазония"? Лесно ли се работи с екип от чужбина? 

- С "Амазония" започнахме съвместна работа през 2014 г. Те съществуваха като танцувален проект и не се казваха така, аз съм кръстник на "Амазония". Имах съвместна изява с тях като перкусионист и много се харесахме. Решихме да съберем музикалната с танцувалната част и се роди "Амазония". Живял съм пет години в Нидерландия, където успях да се климатизирам и настроя към техния характер и особености. Лесно е да се работи с тях от гледна на точка на това, че са открити, весели, шумни, енергични и забавни. Удоволствие е да се пътува и работи с тях. 

Трудната част е, че когато са емоционални влизат в крайности. Трябва да знаеш как да успокоиш топката, кога да отстъпиш за известно време, за да се успокоят и след това да им обясниш. Латино етносите не разбират европееца, не разбират нашето мислене. Реагират много бурно на някои неща и трябва д аим обясняваме и да им даваме време. 

Новата певица на "Амазония" е полу-гъркиня, полу-българка. Така тръгна на този проект „Brasileiro“, че е международен. Аз съм единственият на 100% българин в него. 

undefined

- Впусна се и в приключението "Маскираният певец", но свали маската прекалено рано. Допадна ли ти "Куфарът" и успя ли да заблудиш семейството и приятелите си?

- Абсолютно всички заблудих, никой не можа да ме познае. Аз пазих участието си в дълбока тайна дори от семейството. "Куфарът" не беше лесна маска за мен, защото ме ограничаваше откъм движения. Тежестта падаше на главата, което допълнително затрудняваше движенията. Вътре е топло, потиш се зверски, но това е при всички маски. Готино предизвикателство е! 

Доколко ще успееш да изградиш един образ зависи от три неща. Първо от гласа, второ - движенията и трето от подбора на песни. От движения бях много ограничен. Може би за този формат не съм избрал и правилните песни, но не съм го разсъждавал толкова надълбоко, просто избрах парчета, които харесвам и ме забавляват. Определено не съм по призвание певец с някакъв впечатляващ глас, по-скоро музикант, който пее. Намирам за логично отпадането ми. 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !