Ето защо изчезна Андреа Банда от "На кафе"

18.10.2021 10:10 | Видян 946 пъти

Ето защо изчезна Андреа Банда от

В разгара на тв сезона и без никакви подсказки за предстоящата изненада, Андреа Банда изчезна от „На кафе”.
 
Сладникавата брюнетка, която представяше интересни новини и теми от социалните мрежи в предаването, внезапно се покри, малко след като в началото на септември сподели, че я отрязали за петъчна рубрика.
 
Секването на ентусиазма й да води алтернативен панел в „На кафе” веднага се изтъкна като причина за слизането й от екран. Андреа Банда обаче отсъства не само от предаването. Никаква я няма и във фейсбук, и в инстаграм, където иначе е доста активна и даже може да се каже, че е инфлуенсър и звезда.

undefined

 

Оказа се, че докато зрителите вече дни наред питат в профилите на предаването в социалните мрежи: „Къде изчезна Андреа Банда?”, лъчезарната млада дама е следвала 10-дневната лечебната програма „План да бъда/Plan to be” на кръстницата си Биляна Савова.

 
Андреа се включила в трансформиращата програма вероятно не само водена от желанието да преоткрие себе си. Вечно усмихнатата брюнетка неведнъж е споделяла, че страда от тревожност и безсъние, като възможната причина е стресът. Андреа Банда даже е питала последователите си в социалните мрежи за съвети как да се справи с проблема.
 
Тревожността си тя бореше предимно с рисуване, знае се още от 2019 г. Тогава Банда показа своя рисунка на момиче, което е кръстила Меги Златкова. Рисувала я, когато изпаднела в тревожност. „Помага ми да не се стресирам. Ако някой се чуди – доста ми беше трудно да нарисувам себепрегръщане. Драсканицата на тема „колко е важно да се обичаш – доста!”, откровена бе Андреа Банда.
 

undefined

Явно рисуването не се е оказало решение в дългосрочен план, а пък с безсънието така и не се е справила, за да се реши на кардинални мерки. Безспорно такива са за Андреа Банда откъсването от света на социалните мрежи и телевизията. Нещо повече – инфлуенсърката се е разделила за 10 дни даже с телефона си. Кой би повярвал, че ще успее да издържи на изкушението? Е, тя успя. Ухилена до уши, сияеща и щастлива, брюнетката позира с останалите участници след края на програмата на 8 октомври за снимка във фейсбук. Всички прекарали 10 дни в хотел в Бургас и следвали стриктните правила на програмата.
 
В „План да бъда” се „синхронизират опитността на йога, мъдростта на медитацията и абсолютно уникалното преживяване на ритмичните юмейхо масажи, изпълнени от персонален висококвалифициран терапевт”, пише в сайта на програмата. За да се поддържа постоянството и концентрацията на практиките, има строги правила за дисциплина. Те в голяма степен са взаимствани от древната практика на Випассана медитация. Ключово е благородното мълчание – пълна тишина за тялото, речта и съзнанието. Всякакъв вид общуване – с думи, жестове, мимики и т.н., с другите медитиращи е забранено.
 
Целта е всеки да се обърне към себе си, без да се разсейва. Освен от комуникация, участниците трябва да се въздържат от странична ангажираност на съзнанието. За постигането на пълна концентрация по пътя към себе си и за изостряне на сетивата, изтъкват в сайта на програмата, участници и терапевти се отказват от мобилните си телефони и връзка с външния свят, интернет и всякакви електронни устройства, телевизия, четене на книги, слушане на музика, употреба на тютюн, алкохол и други възбуждащи средства. Всяко съмнение или объркване, които могат да възникнат в участниците, трябва винаги и навременно да се разясняват чрез среща с личния терапевт или психолога на програмата. Освен това има и връзка с лекар, който е на разположение през цялото време. Осигурен е и администратор, който отговаря на активен телефонен номер, в случай, че близки на участниците искат да се свържат с тях.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Какво са търсили българите в Google...

През 2021-ва се проведе отложеното от миналата година...

Няма коментари към тази новина !

*}