Силвия Петкова е благословена с много разнообразна и дълбока палитра като актриса, енергия, и естествено присъствие, които струят от нея и на сцената, и от малки екран, и в киното. Тя реши да напусне "Театър София" наскоро, където изигра много успешни роли, а малките я познават като Пипи, но по телевизията хората й се радват в сериала "Пътя на честта". Гласът й е познат с много от материалите в "Storytel".

Силвия има много непринудено излъчване, веднага те печели, лесно е да те убеди в достоверността на каквото и да било, тя може да е всичко, и сериозна, и смешна, а когато е само Силвия по-често е философски настроена. От съзерцанията я изваждат само любимите й мъже - Зоран и синът им Сива.

-Силвия Петкова, макар от едно известно време много хора да ви чувстват близка, покрай факта, че ви виждат често на малкия екран, вие бяхте много харесвана и аплодирана в Храма на Мелпомена, защо напуснахте "Театър София"?

Десет години съм щатна актриса в този чудесен Театър. Просто дойде момента за промяна при мен. Реших да изляза на свободна практика с намерението да играя повече. Имам много творческа енергия и потенциал, които вярвам, че ще бъдат ползвани по предназначение, когато вече съдбата ми ще е в моите ръце.

-В "Съгласие" играта ви беше отлична, защо спря този спектакъл?

Любим спектакъл беше за мен "Съгласие". Смислен, дълбок, докосващ, човешки. За съжаление пандемията се оказа проблем, защото на 30% публика, нямаше как според мен да се изплащат хонорарите на няколко от гост актьорите. Ще бъда щастлива ако го възстановим, когато тези трудни за живото изкуство времена отминат.

-Разкажете интересна история, случка, съвет или нещо, с което ще запомните работата си там?

Всичко ми е било интересно. Съзнателният ми живот е минал там. Всички срещи с изключителни режисьори като Николай Поляков и Иван Добчев. Това са едни хубави години, в които съм била всеотдайна и благодарна за шансовете.

-А какво ще стане с Пипи?

Пипи за жалост не се играе още с идването на корона вируса в България.

Ще видим какво ще стане, когато отново започнат да се играят детските представления в "Театър София."

-Ще се присъедините ли към друга трупа или си почивате от театъра?

За сега нямам предложения все още, но вярвам, че пътят ми на сцената ще продължи и то с още по-голяма сила.

-Героинята Кера в "Пътят на честта" с какво обогати актьорската ви палитра?

За мен ролята е много интересна и по някакъв начин хем близка, хем далечна от мен. Трудно беше да намеря различните начини, по който да изиграя едно и също нещо. Предизвикателство бяха нюансите, които бяха важни за ролята. Отделно динамичният начин, по които протича заснемането на сериалите напоследък, си е доста добра школа за мен като актриса.

-Какво най-интересно сте чували в двата полюса по адрес на нея?