Подписка брани журналисти и общественици, дадени под съд от Корнелия Нинова

15.10.2021 10:37 | Видян 931 пъти

Подписка брани журналисти и общественици, дадени под съд от Корнелия Нинова

Лидерката на БСП е завела дела „за невярна и клеветническа информация и за обидни коментари” във Фейсбук и из медиите срещу варненската социалистка Албена Шавел, главния редактор на pogled-info Румен Петков, журналистката Калина Андролова и политоложката Татята Буруджиева. Сметките и на четиримата са запорирани, а общата сума на исканите от Нинова обезщетения е над 200 000 лв. Като „покушение срещу свободата на словото” и „хуманитарна репресия” определя тези действия отворена подписка.

Предлагаме текста на подписката, чиято автор е известната журналистка Велислава Дърева:

КОЛКО СТРУВА СПОКОЙНИЯТ СЪН НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА?

На 15 октомври т.г.  предстои да бъде даден ход на гражданско дело № 15855/2020 г. на Варненския районен съд, Гражданско отделение, ХLІІ състав. Корнелия Нинова съди Албена Шавел. За „невярна и клеветническа информация и обидни коментари” във Фейсбук. Като „обезщетение за претърпените неимуществени вреди”, Нинова предявява иск в размер на 50 000 лв. Сметките на Албена Шавел са запорирани.

Защо Корнелия Нинова - председател на БСП, съди Албена Шавел – председател на ОПО на БСП в район „Одесос”-Варна?

Защото Албена е един от най-ярките и непримирими критици на едноличната политика на Нинова, която узурпира БСП, доведе БСП до пълен разпад, подмени БСП като идеи, идеология, принципи и същност, унищожи демократичното начало и колективното ръководство в БСП, наложи сталинистки авторитаризъм и диктат, обгради се с безличия, обяви всяко несъгласие за престъпление, всяка критика за предателство, всеки инакомислещ за враг с партиен билет. И за 5 години „постигна” 5 изборни провала, а БСП загуби над 650 000 гласа…

 Нинова съди Албена Шавел за нейното свободомислие, за нейната честност, почтеност, доблест и храброст. За нейната искреност и безкористност. За нейната вярност към социалистическия идеал. Защото Албена не мълчи, не поддаква и не аплодира пагубната политика на Нинова.

Нинова съди Албена заради свободата на словото!

Конституцията прогласява: „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин” (чл.32, ал.1)

Уставът на БСП постановява: участие на членовете на БСП в изработването, провеждането, защитата и оценката на политиката на БСП; демократично участие при вземане на решенията; възможно най-широко участие на членовете и симпатизантите; равнопоставеност при достъпа до всички процедури, в т.ч. при издигане на кандидатури за ръководни длъжности в партията, както и по отношение на информираността и знанието; откритост и публичност в дейността и отговорност за решенията и действията; свобода при изразяване на мненията и многовариантност при обсъждане и решаване на проблемите; равенство в правата и задълженията на социалистите (чл. 5).

Албена Шавел е поредният „враг”. Нинова заведе идентични съдебни дела срещу Румен Петков (главен редактор на pogled.info, член на БСП, делегат на 50-я конгрес), Калина Андролова (журналист, анализатор), Татяна Буруджиева (политолог, бивш депутат от БСП).

 И четирите искови молби са като извадени изпод индиго:

 „След всяка статия у мен се натрупва напрежение, тревога, гняв и възмущение, предизвикани от разпространените неверни факти и обидни квалификации по повод на моята личност и моята работа като председател на БСП…Процесните статии предизвикаха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Не мога да спя спокойно... Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работа си.... Загубих и концентрация.... Постоянно съм в лошо настроение, затворих се с в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам потисната.... Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен... избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания... Станах нервна, избухлива и притеснена... като лидер на социалистите съм длъжна да ги сплотявам и обединявам, да бъда пример за подражание и да пазя и развивам доверието, което са ми дали…Преди публикуването на компрометиращите ме статии се ползвах с добро име и авторитет в обществото, които съм градила с много усилия през целия си живот...” И.т.н., и прочее…

И към четиримата Нинова предявява колосални за всеки обикновен български гражданин финансови обезщетения.  Общата сума надхвърля 200 000 лв.! Двеста хиляди! Толкова струва спокойния сън на Корнелия Нинова.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !