По-добра съм от Зуека: Петра

11.10.2021 14:37 | Видян 872 пъти

По-добра съм от Зуека: Петра

Поп фолк ветеранката Петра изби рибата със скорошното си изказване по адрес на наскоро емигриралия Васил Василев - Зуека и новата му страст по рисуването.

Изпълнителката на "Хищна хиена", която от години живее в Кипър, където е щастливо омъжена за милионера Джими, рядко спестява това, което наистина мисли, както се случва и сега.

За Петра се знае, че рисува от много малка - още от детските си години. Предимно пейзажи. Голямата й мечта пък е да запише гимназия по изобразително изкуства, каквото в родния й град Хасково няма.

"Писаха смешни неща – Зуека ме бил вдъхновил да рисувам. Моето вдъхновение дойде, когато бях на 5 годинки. В хола ни имаше картини от моята баба Петра, която е рисувала уникално добре. Вероятно съм взела дарбата й. Баща ми също рисува. Ходих на уроци, защото ученето в гимназия ми се размина. Попадала съм на много добри преподаватели и рисувам значително по-добре от Зуека", заяви наскоро пред "Уикенд" поп фолк дивата. И добави още:

undefined

"Моята слабост са пейзажите. Аз имам фото памет. Видя ли нещо, го запечатвам, а след това възпроизвеждам в най-малки детайли върху платното. Рисувам и в стил флуид арт, реализъм, сюреализъм, интериорни картини, които са хит в момента. Подарявала съм доста от работите си на приятели. От миналата година ми се върти в главата идеята да направя изложба в Хасково. Тогава заради ковид ситуацията нещата не ми се получиха. Тази година ще подредя творбите си преди Коледа. Вече изпратих 50 от тях в България. Зарекла съм се половината от сумата да отида за благотворителност към Ковид-отделението на хасковската болница".

Изпълнителката вече преговаря и с няколко галерии. Имало вероятност към изложбата й да се прибавят и творби на голямата й дъщеря – Аделина.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !