Над 2,5 млн. лв. са събрали в Нова телевизия за децата с увреждания

10.06.2009 17:00 | Видян 13955 пъти | Гласували 4

Над 2,5 млн. лв. са събрали в Нова телевизия за децата с увреждания

2 516 125,05 е сумата, събрана по време на благотворителния третия сезон на ВИП Брадър, осемте концерта „За децата на България” и специалните издания на играта „Стани Богат”, съобщиха от Нова телевизия.

Средствата от обаждания и смс-и, както и личните дарения по сметките на отделните каузи, направиха предаванията по Нова ТВ най-успешната благотворителна инициатива в българския телевизионен ефир. Към сумата е добавено и дарението от страна на държавата, което се равнява на данъка добавена стойност, с който са обложени смс-ите и телефонните обаждания, дарени от зрителите по време на ВИП Брадър 3.

Едни от най-известните български певци и артисти станаха посланици на доброто от сцената на Вип Брадър 3 и концертите в помощ на децата на България - Лили Иванова, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Мария Илиева и Графа, Елица, Д2, Акага, Остава, Камелия, Глория, Анелия, Бони, Ансамбъл Българе и Мистерията на българските гласова са само една част от тях. Детският радио хор, както и детските вокални групи „Мечо Пух” и „Бон-бон” също подадоха ръка на своите връстници в нужда. Специален гост в последния концерт, състоял се на 5-ти юни в студиото в Нови хан, беше нюйоркската хаус дива - Барбара Тъкър.

Редица политици и лидери на партии участваха благотворително в играта за знаещи „Стани Богат” – Сергей Станишев, премиер на Република България, Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на външните работи на Република България, Бойко Борисов, кмет на София, Любен Дилов-син, лидер на движение „Гергьовден” и др.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !