Албер винаги е поемал ролята си на баща: Никол Кост

27.09.2021 12:35 | Видян 2698 пъти

Албер винаги е поемал ролята си на баща: Никол Кост

Преди 6 години френското списание Пари мач спечели делото в Европейския съд по правата на човека за правото да публикува информация за извънбрачния син на монакския принц Албер Втори. През май 2005 г. принц Албер неуспешно се опита да попречи на издаването на интервю, с което стюардесата от Того Никол Кост искаше да постигне да бъде признато бащинството над сина й Александър (10). Принц Албер II е женен за бившата олимпийска шампионка по плуване Шарлийн Уитсток. Двамата имат близнаци Габриела и Жак. Принц Албер II е женен за бившата олимпийска шампионка по плуване Шарлийн Уитсток. Двамата имат близнаци Габриела и Жак. Освен Александър, признат през 2005 г., принц Албер II признава през 1992 г.  за своя дъщеря и Джазмин Грималди. Сега Никол Кост позира на корицата на известното списание заедно с вече 18-годишния Александър.

 

 

Александър вече навърши 18 години. Имал ли е живота, който сте искали за него, когато се е родил, на 24 август 2003 г., в болницата Сен-Винсен дьо Пол в Париж?

Той не е съвсем дете като другите. Баща му е суверен принц, някои неща са малко необичайни. Той живее по много здравословен начин и мисля, че това се дължи на защитеното детство и юношество, което имаше, а също и на образованието си в съответствие с католическите и етичните ценности.

Александър е признат от баща си пред нотариус четири месеца след раждането му, на 15 декември 2003 г. Смятате ли, че за появата му има пръст и съдбата?
Той е роден от любов и признат, затова
смятам че е искан от Бог. Убедена съм в това. Преди да забременея, имах петгодишна връзка с баща му, достатъчно време, за да си имаме доверие. Да продължаваме да казваме или пишем, че синът ни е извънбрачно дете е неправилно и обидно. На добър френски език и според Гражданския кодекс това би означавало, че двамата му родители са имали брачна връзка с други хора по време на раждането му и освен това той няма да бъде признат. Това обаче в никакъв случай не беше така. Александър е роден две години преди да започне романсът между баща му и Шарлин през декември 2005 г. Искам да подчертая това, защото това съмнение позволи на пресата да продължи да вярва, че синът ми е незаконен.

Защо разкрихте съществуването му в Пари Мач, през 2005 г.? От какво се страхувахте?
Противно на дадените указания, нотариусът отказа да ми даде подписан акт под печат, доказващ, че баща му го е разпознал пред мен на 3 -месечна възраст. Освен това
, той се опита да окаже натиск върху мен. Нямах тези документи в ръцете си и ако не ги получих преди Александър да навърши 2 години, вече нямах никаква възможност да се обърна към правосъдие, ако бащата промени решението си. В същото време, когато се появи статията за Пари Мач, заведох нотариуса пред съда и той призна фактите. В същото време, за да ме накарат да говоря, ми бяха представени папарашки снимки, на които се вижда как Александър излиза от апартамента на принца в Париж. Един познат им беше продал историята без мое знание. Нямах друг избор освен да свидетелствам. Критикуваха ме, че излязох от мълчанието по време на тримесечния официален траур, постановен в Монако след смъртта на принц Рение, но не знаех нищо, никой не ме беше предупредил. Ако знаех, щях да изчакам, преди да направя това искане за връщане на акта на нотариуса,. Съжалявам за това недоразумение, по никакъв начин не исках да бъда неуважителна. Не ставаше дума за продажба на личния ми живот. Освен това не получих и стотинка. По-скоро това беше отчаян акт на майка, лудо влюбена в бащата на детето си, принудена да се изправи пред ситуация, над която вече нямаше контрол. За съжаление в същото време загубих попечителството над двамата ми най-големи синове, които живееха с мен след развода ми. Всъщност през 2003 г. трябваше да се преместя от дома си, за да се заселя с бебето в апартамента на Алберт, докато къщата ни беше готова. Бившият ми съпруг се оплака от това географско разстояние и той обжалва, предоставяйки ми само разширени права за посещение. Той ми обясни, че съм добра майка, но че при липсата на тези документи той няма друг избор. Това беше действащият закон във Франция. Тогава само молитвата ме утеши и Исус Христос ме спаси. Осемнадесет месеца по-късно си върнах другите две деца и моята чест. 

Тогава казахте, че когато вземате решение да задържите това дете, принцът ви обещава да го доведе в семейството си. Спази ли думата си?
Албертпое ангажимент от самото начало да присъства и постепенно да доведе сина си в семейството си. Разбира се, за мен едно дете трябва да бъде напълно прието веднага щом дойде на бял свят. Трябваше да приема това предложение, защото за мен тогава нещата вече бяха трудни. Но много бързо се успокоих, когато принцеса Стефани стана кръстница на Александър. Алберт изпълни обещанието си: нещата се развиват добре и вървят по своя път, от което съм доволна. Да се ​​върнем на често цитирана фраза, според която синът ми е имал право само на финансова помощ: това е абсолютно невярно. Противно на това, което някои са писали, Алберт винаги е поемал ролята си на баща и между нас никога не е сключвано финансово споразумение. Връзката ни е изградена на доверие. Тъй като произхождам от среда, в която доброто поведение е от съществено значение, принуждаването не е в моята природа, въпреки че със сигурност понякога може да бъде полезно.

Обществото иска да познава по-добре това дете, което вече е един млад мъж. Какво можете да ни кажете за него? 

В началото на учебната година Александър ще влезе в университет. Той обича да учи. Между другото, той току що беше привлечен от агенция за модели, която възнамерява да го наеме, когато има свободно време, за рекламни кампании. Виждам това като „студентска работа“, която ще му помогне да се развива. Ще го насърча също да има стажове в компании като част от обучението си.

Какво е наследил от вас и баща си?
Александър наследи моята учтивост, голямата ми доброта. Алберт също е нежен, чувствителен, топъл. Те се разбират чудесно и са много близки приятели. 
Обичат да спортуват заедно и понякога да говорят за политика.

Днес той носи двете ви имена, Грималди-Кост. Защо ?
Това име е това, което вече е записано в първия му паспорт, получен през 2005 г. на 2 -годишна възраст. Като майка бих искала той просто да бъде кръстен на баща си, като сестра му Джазмин и другите му братя и сестри. Те са общо четири. Използвам възможността да кажа, че няма други. Тази история за бразилка, която твърди, че Алберт е бащата на нейното дете, е напълно измислена. Тя даде също толкова неверни аргументи. Това несъмнено е поредният скандал, създаден да причини вреда.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !