Основаната от българи Динамо Софтуер е оценена на 900 милиона долара

23.09.2021 09:52 | Видян 247 пъти

Основаната от българи Динамо Софтуер е оценена на 900 милиона долара

Основаната от българи софтуерна компания "Динамо Софтуер" (Dynamo Software) е оценена на 900 млн. долара или 1.5 милиарда лева от американския фонд в управлението на активи "Блекстоун" (Blackstone). Това съобщиха от българския офис на "Динамо Софтуер", предаде Медиапул.

Не се съобщава на колко възлиза инвестицията и какъв дял от компанията ще придобие фондът за растеж, който през март 2021 г. е достигнал таванът си от 4.5 млрд. долара. Американският фонд "Блекстоун" управлява активи за 684 милиарда долара към края на 2020 г.

Заедно с "Блекстоун", инвестиция в "Динамо Софтуер" ще направи и фондът "Франциско партнърс" (Francisco Partners), който през 2017 г. придоби срещу 70 млн. долара мажоритарен дял от основаната от българи компания.

Инвестиция ще бъде използвана за навлизане на нови пазари и развитие на предлаганите от компанията продукти, както и за разширяване на хъба си от таланти в българския офис. "Динамо Софтуер" предлага облачни услуги за управление на портфейли, финанси и други решения за фирми и фондове, но не и за банки, което ги поставя в алтернативния финансов сектор. Дружеството има над 1000 клиенти, сред които големи компании за недвижими имоти, фондове за управление на рисков капитал и институционални инвеститори

Пътят на "Динамо Софтуер" започва в София през 1998 г. Тогава в малък офис в кв. "Гео Милев" Красен Драганов и Дилян Павлов основават компанията под името "Нетейдж" (Netage Solutions). Първоначалната им идея е да предлагат дизайн на сайтове.

"След като поработихме година - две по уеб дизайни, видяхме че това определено не е бизнес, с който можем да достигнем мащабите, които целяхме. Затова и трябваше да се преориентираме бързо към друга ниша. Заложихме на софтуерни услуги с голяма добавена стойност за клиента и така започна всичко", разказва Красен Драганов.

Така през 2000 г. "Динамо Софтуер" стъпва на американския пазар и основава офис в Бостън. Следва разширяване на бизнеса в Лондон, Сингапур и Хонконг.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цитиридис влиза в журито на "България...

Водещият на късното шоу по bTV Николаос Цитиридис се...

Щастието е личен избор, а не съдба:...

Силвия Петкова е благословена с много разнообразна и...

Няма коментари към тази новина !

*}