ГЕРБ не ми е предлагал да се кандидатирам: П.Стоянов

14.09.2021 10:13 | Видян 369 пъти

ГЕРБ не ми е предлагал да се кандидатирам: П.Стоянов

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПЕТЪР СТОЯНОВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ /1997-2002 г./
 
Уважаеми госпожи и господа,

От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод.
 
Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

 Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин.

Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят  с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.

 Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество.
 Преди ден пред БНР депутатът Тома Биков  заяви: "Важно за кандидата на ГЕРБ за президент е да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев”.
Той обяви, че се мисли и за Петър Стоянов, защото той бил една от положителните фигури през последните 30 години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гала отряза любовните мераци на...

Георги Блажев хлътнал здраво по колежка от "На...

Недялко Йорданов с Епопея на...

Издателство „Милениум“ пусна на пазара една...

Няма коментари към тази новина !

*}