Световноизвестният тенор Калуди Калудов с майсторски клас в България

13.09.2021 04:29 | Видян 741 пъти

Световноизвестният тенор Калуди Калудов с майсторски клас в България

За две седмици маестрото ще посвети в тънкостите на красивото пеене 10 ученици от Украйна, Полша, Китай и България.

В представата на обикновения слушател пеенето е естествен процес, за който е нужен само красив глас. Професионалните певци знаят, че истината е съвсем друга и могат с години да търсят човека, който да ги научи да пеят правилно.

"Когато ученикът е готов, той намира своя учител. Смятам, че когато човек решава да има развитие в неговата посока и неговото изкуство, съдбата му предлага подходящия маестро", заяви Емил Калев.

Че знае тънкостите на пеенето Калуди Калудов е доказал първо със собствената си кариера, а после и с успехите на своите ученици.

"Воденето на гласа легато позволява певецът да използва толкова въздух, колкото му е необходимо на даден звук. Много често ние певците се хвърляме в битката и започваме да ревем, да крещим и тогава гласовете се преуморяват и гласът не звучи, не е това, което трябва", заяви Калуди Калудов.

Той щедро раздава своя опит и знания. Не чака благодарност от учениците си, наградата за труда си получава по друг начин.

"Когато мой ученик излезе и запее и хората да му кажат „А, ти къде си учил? В Италия ли?", „ Не, при Калуди Калудов". За мен това е моята гордост - някой да признае, че при мен е научил от А до Я това, което трябва да знае за пеенето на сцената", каза Калудов.

А онези, които са любопитни какво са постигнали младите певци под ръководството на своя маестро, могат да ги чуят на 16 септември на сцената на летния театър в Созопол.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !