Катя Дунева ще се състезава за световна купа по конен спорт в Албена

09.06.2009 11:15 | Видян 5822 пъти

Катя Дунева ще се състезава за световна купа по конен спорт в Албена

Катя Дунева се готви за участие в световната купа по конен спорт CSIO W - "Албена Бийч", в която традиционно участват едни от най-добрите ездачи в света. Състезанието ще се проведе от 11 - 14 юни 2009 г. в курорта Албена. Мисис България 2007 ще се състезава на 12, 13 и 14 юни в една от най-популярните и атрактивни дисциплини в конния спорт „Прескачане на препятствия” със състезателната кобила Рапира и кон Пастис. На породистия кон Пастис това ще му е второ състезание с Катя, след като тя остави коня си Ешафод, с който  за пет състезателни години спечели повече от 20 трофея. В момента тя тренира на конната база „Спортна София”

По решение на Българската федерация по конен спорт, тази година турнира CSIО W "Албена Бийч" ще събере в курорта Албена двете световни купи - Отборно класиране "Купа на Нациите" и Индивидуално класиране. Паралелно с това зрителите ще имат удоволствието да бъдат свидетели и на кръг от Балкански Тур.

Организаторите очакват участие на голям брой елитни ездачи с повече от 150 първокласни коне от над 10 държави и голям интерес и посещение от страна на любители на конния спорт.

Следващите състезания, които предстоят на Катя Дунева са квалификациите за Балканиадата в Румъния и турнира „Св. Георги”  през август.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Легендарното трио Moonchild идва у нас

На 8-ми октомври, базираното в Лос Анджелис трио...

Лео с тумбак на звездно парти

Тоби Магуайър опразнува 47-ия си рожден ден с приятели,...

Няма коментари към тази новина !

*}