Philip Morris International иска забрана на продажбите на цигари до десетилетие

26.07.2021 17:10 | Видян 1189 пъти

Philip Morris International иска забрана на продажбите на цигари до десетилетие

Тютюневият гигант Philip Morris International се обяви в подкрепа на идеята цигарите да бъда забранени до десет години. Производителят планира в същия период да спре и предлагането на най-разпознаваемата си марка - Marlboro, във Великобритания. Амбициозната идея беше обявена от изпълнителния директор на групата Яцек Олчак в интервю за The Mail on Sunday.

Според мениджъра цигарите трябва да бъдат забранени след време, както колите с двигатели с вътрешно горене. "Цигарите ще изчезнат. Първият избор на клиентите е, че трябва да откажат пушенето", смята изпълнителният директор на групата. "Ако не могат да направят това, то тогава вторият най-добър вариант е да им предоставим по-добра алтернатива", добавя Олчак. Според него при правилните регулации и информационни кампании целта може да бъде постигната до десетилетие в някои държави.

Яцек Олчак оглави Philip Morris International през май, като още тогава обяви, че компанията ще се стреми над половината от приходите й да идват от продукти, различни от цигарите. По-рано през месеца производителят на Marlboro извън САЩ придоби британската фармацевтична компания Vectura в сделка за 1.44 млрд. долара.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Човешкото око - отворената врата към...

Човешкото око - отворената врата към душата: Фото на...

Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Няма коментари към тази новина !