В Пирогов виждаме върха на айсберга: д-р Н. Болтаджиев

20.07.2021 18:03 | Видян 304 пъти

В Пирогов виждаме върха на айсберга: д-р Н. Болтаджиев

"Очевидно се източва НЗОК. Очевидно от "Пирогов" са източени 1,2 млн. лева от нашите осигуровки», заяви пред БНР д-р Николай Болтаджиев, от Сдружението на частните болници, който се е подписал в протестно писмо в подкрепа на служебния министър Стойчо Кацаров.

"Очевидно това е престъпление, за което ще се произнесе прокуратурата. От друга страна това не са всички колеги от "Пирогов". От друга страна протестът е политически, защото и Бойко Борисов се намеси в него", подчерта той.

Според д-р Болтаджиев "се вижда само върха на айсберга, защото проверката е открила нарушения при две пътеки, а има още 260".

"Досега имаме две болници, на които за много по-дребни нарушения бяха отнети лицензите. Ако се спази законът, на "Пирогов" трябва да се прекрати договорът. "Пирогов" вече не е от болниците, които, ако не съществуват, ще пропадне здравеопазването. Но аз държа да съществуват всички болници, за да имат пациентите право на избор, но това не оправдава точенето на Касата", допълни д-р Болтаджиев в предаването "12+4".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Софи Маринова скастри жестоко Иван и...

Преди броени дни ви показахме новия член в семейството...

Фолк звезда се съблече чисто гола

Кризата в музикалния бранш се усеща, а представителките...

Няма коментари към тази новина !

*}