Министър открадна идеята на 19' за Бакалова

20.07.2021 14:20 | Видян 1120 пъти

Министър открадна идеята на 19' за Бакалова

След дъжд качулка, министърът на туризма открадна и дори не благодари за идеята на 19 минути, която лансираме от месеци Мария Бакалова, а според нас трябва да бъде прибавена и Соня Йончева, да станат посланици на дестинацията България. Много по-умно би било това да беше станало поне преди фестивала в Кан. От съобщението на министерството, което поместваме по-долу не личи какво конкретно има предвид институцията, което се превръща в бумеранг, защото обезсмисля нашата идея. Посланиците на други дестинации имат съвсем целенасочени и конкретни активности, програмирани и стратегически подредени. Както браншът, така и ние, категорично настояваме неадекватният министър Стела Балтова моментално да бъде отстранена от поста.

По покана на служебния министър доц. Стела Балтова първата българска актриса, номинирана за „Оскар“ – Мария Бакалова, беше гост днес в Министерството на туризма, веднага след участието си във фестивала в Кан. На срещата министър Балтова оцени успеха на Мария Бакалова, че за толкова кратко време тя съумя да направи толкова много – не само за младите хора, дръзнали да тръгнат по нейния път в света на киноизкуството, но и като насочи прожекторите към България, към родния си Бургас и към нашата част на Европа.

Бранд България вече има своето ново лице, което да направи страната ни още по-популярна и разпознаваема, след като министър Балтова връчи почетен знак на младата актриса „Посланик на дестинация България“ и я поздрави за успехите и високите върхове, които е постигнала за крехката си възраст. „Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България“, заяви министър Балтова, поднасяйки почетния знак.

Бакалова благодари и сподели колко е развълнувана, казвайки, че приема с отговорност оказаната ѝ чест. Тя подчерта, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират. „За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи“, защото познават историята си и въпреки, че срещат трудности, това изгражда характера им, заяви младата актриса. По думите ѝ природата и архитектурата ни са изключително красиви и тя ги преоткрива всеки път, когато с радост се завръща у дома.

„Трябва да позволим на хората да почувстват България“, призова Бакалова.

Министърът изрази увереност, че именно младите и успели българи са нашите посланици по света, а успехите за Мария Бакалова тепърва предстоят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !