Първата осъдена знаменитост в епохата на #MeToo Бил Козби бе освободен от затвора

01.07.2021 10:54 | Видян 1387 пъти

Първата осъдена знаменитост в епохата на #MeToo Бил Козби бе освободен от затвора

Върховният съд на Пенсилвания отмени присъдата на американския комик Бил Козби и той беше освободен от затвора повече от три години, след като беше признат за виновен за упояване и сексуално насилие над служителката на университета Темпъл Андреа Констанд.

83-годишният Козби бе първата знаменитост, осъдена в епохата на #MeToo (Аз също) и присъдата срещу него се възприемаше като повратен момент за движението, което започна да търси отговорност на мъжете с власт за сексуалните им злоупотреби.

Съдът откри несправедливост в разследването срещу Козби, тъй като предишният районен прокурор навремето обещал на комика, че няма да бъде обвинен въз основа на показанията на Констанд. След това друг прокурор обвинил Козби с аргумента, че не е обвързан от споразумението.

Според съда обаче този прокурор не е бил прав. Магистратите решиха, че Козби се осланял на обещанието на прокурора, когато се съгласил да даде показания, без да се позове на Петата поправка на Конституцията на САЩ в делото, заведено срещу него от Констанд.

Съдът заключи, че прокурорът, който по-късно е повдигнал обвиненията, е бил задължен да се придържа към споразумението с предишния прокурор и затова присъдата бе отменена. Според магистратите процедурата е "оскърбление за фундаменталната справедливост, особено когато води до криминално преследване", забавено с повече от десетилетие.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !