Как дебелеем от бързото хранене?

23.06.2021 09:26 | Видян 253 пъти

Как дебелеем от бързото хранене?

Няма никакъв смисъл да хвърляте маса пот във фитнеса, подготвяйки се за суперформа на плажа, ако в същото време ядете на крак или практикувате каквато и да било форма на бързо хранене. Защо ли? Ами просто от него се дебелее. На тази тема сме посветили днешния лайфхак.

Когато ядем бързо, твърдят психолозите, често мозъкът не е сигурен дали сме се хранили изобщо. За да останем гладни, той ни кара в последващото си хапване да преяждаме. За работещите хора това е най-вредно, тъй като обядът на крак с някакъв джънк фууд като парче пица, дюнер, бургер..., е следван от обилна вечеря у дома. Прехранването вечер от своя страна ни пречи да спим добре, което води до всякакви психически и физиологически нежелани последствия, най-видимата от които – наред с тъмните кръгове под очите, е трупането на мазнини, тъй като не даваме на организма ефективно да преработи погълнатото. Особено, ако си падаме по десертите и въобще - въглехидратите, соленото, тестеното, като типични българи. По-невидимото е натрупване на камъни в организма – жлъчката и бъбреците, особено при периодично или постоянна прехранване в късните часове.

Проблемът продължава на сутринта, когато мнозина пропускат закуската, понеже още имат тежест в стомаха. Което допълнително уврежда стомаха, особено ако е заменена от кафе на гладно, което коремните лекари категорично забраняват. Кафето, твърдят те, никога не бива да се пие, без предварително или успоредно хапване.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кучето на Борис Джонсън притеснява...

Британският премиер Борис Джонсън се оплака, че кучето...

"Стани богат" се завръща на малкия екран

След дълга пауза, тази есен любимото на мнозина шоу...

Няма коментари към тази новина !

*}