Кейт Мидълтън основа център за малки деца

19.06.2021 03:42 | Видян 1046 пъти

Кейт Мидълтън основа център за малки деца

Кейт, съпругата на британския принц Уилям, откри център за малки деца, за да насочи вниманието колко важни са първите пет години от живота, съобщи Ройтерс. Херцогинята на Кембридж има амбицията така "да преобрази обществото за следващите поколения".

Центърът е към клона на Кралската фондация, чиито патрони са Кейт и принц Уилям. Той ще работи в три сфери - ще насърчава висококачествени изследвания, ще ангажира експерти от всички области за намиране на решения и ще разработва кампании за повишаване на осведомеността и вдъхновяване на действия. "Говорила съм с психиатри и невробиолози, с лекари, учени и родители. Ясно е, че най-добрата инвестиция за бъдещото ни здраве и щастие са първите пет години от живота - заяви Кейт. - Като работим заедно, надявам се, ще можем да променим начина, по който мислим за ранното детство, и да преобразим живота на следващите поколения".

От двореца Кенсингтън добавиха, че Кейт се е убедила от собствен опит, влизайки в кралското семейство, как проблеми като наркомания и насилие, разделяне на семейства и оставане без дом се коренят в най-ранните години от живота.

Откриването на центъра съвпадна с публикуването на доклада "Голямата промяна започва отрано", написан с помощта на Лондонското икономическо училище и. Центъра за детско развитие към Харвардския университет. Според него липсата на превантивни действия в ранното детство в Англия струва 22,5 милиарда долара, защото обществото плаща за компенсации като грижи за изоставени деца или трайни психични проблеми.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !