Димитър Бербатов ще представи книгата на УНИЦЕФ "Ти можеш"

04.06.2009 14:30 | Видян 4574 пъти

Димитър Бербатов ще представи книгата на УНИЦЕФ

Посланикът на добра воля на УНИЦЕФ Димитър Бербатов ще представи книгата "Ти можеш" за деца, разясняваща конвенцията за правата на хората с увреждания.

Книгата „Ти можеш” е международна публикация, редактирана и издадена от Информационния отдел на УНИЦЕФ и за първи път ще се представи на български език. Тя е създадена от децата за децата, с цел разясняване на Конвенцията за правата на хората с увреждания, причините за създаването й и начините, по които тя може да помогне на хората с увреждания да осъществят своите права. Книгата съдържа описание на правата и предлага конкретни стъпки и действия, които всеки човек трябва да предприеме, за да могат правата на всички деца да бъдат спазвани. УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 150 страни по света.

УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бръмбари оцветяват бонбони, колбаси и...

Е120 или карлин е това, на което дължим изкусителната...

Диана Димитрова със зашеметяващ вид

Откакто доби популярност покрай ролята си в...

Няма коментари към тази новина !

*}