Господари на мълчанието

17.06.2021 09:54 | Видян 1679 пъти

Господари на мълчанието

Покрай рождения ден на Царя се сетих за неговия завет към българските политици и чиновници: "Бъдете господари на мълчанието", което означава да не бъдат "роби на думите". Не слушат! Ето шефът на разузнаването не само се разприказва излишно. Не само не показа поне малко достойнство при освобождаването си, както преди него колегата му от ДАНС с дъщерята, назначена преди да е завършила образование, а значи и без конкурс в БНБ със стаж на шафнерка в автобус, ами и направо се изложи. Не им стигна, че се скриха с 4-месечни отпуски - нещо нечувано в световната история. Ами щели с данс-аджията и бившия главсек на МВР да импийчват президента, понеже му оспорвали указите. Та се позова чак на Конституционния съд. Явно по-ниско съдилище нему не е по ранг.
Да бе чел, вместо да говори, щеше да знае, че по този точно въпрос Конституционният съд вече се е произнасял и то в полза на президентите. Указите им не се оспорват.
Всички тези пазели държавата, пък не са си направили труда да прочетат не законите, а дори само Конституцията, която е тъй тънка и лесна дори за непросветените. А като ги освобождавали от постовете в службите, които явно смятат за свои лични, вършели работа на Русия. Сякаш не бяха същите, които проспаха и разходките у нас на агентите от историята със Скрипал, и изправения заради Газпром във фалит Булгатрансгаз с 2,75 млрд.лв. нови борчове от миналата година. Че и други работи.
Те обаче не са единствените, които трябва да станат господари на мълчанието.
Много е нужно най-накрая да се осъзнае и главният епидемиолог на републиката, допуснал най-високата смъртност и най-изостаналата ваксинация в ЕС при ковид пандемията. Него пък никой няма право да го пенсионира.
И реве по телевизорите вече седмица. В излиянията си, как не го беше срам, използва даже паметта на жена си и излъга, ако се вярва на собственоръчните му декларации пред КОНПИ, че "париТЕ му са от застраховката й живот". Да, ама не. Не е декларирал такова нещо. А за декларациите, за тези декларации се носи наказателна отговорност.
Слушайте Царя, той е мъдър човек!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !