60 години Детски хор на БНР

15.06.2021 14:35 | Видян 329 пъти

60 години Детски хор на БНР

Един вечно млад състав стана на 60 години! В първия пролетен ден преди шест десетилетия избраните от маестро Христо Недялков певци за Детския хор на Българското национално радио се събират за първата си репетиция. Тогава още никой не знае какво славно бъдеще очаква „славеите“, които пеят и прославят страната ни и уверено излитат към световните сцени.

Днес Детският хор на Българското национално радио е лауреат, носител на абсолютни, специални, първи награди, златни медали и дипломи за най-високи художествени постижения от национални и международни хорови конкурси и фестивали, двукратен носител на званието “Посланик на европейската култура”.

Детският радиохор ще отпразнува своя  юбилей на 30  юни 2021 г. в първа зала на НДК от 19.00 ч. под диригентството на  Венеция Караманова, клавирен съпровод Светлана Ананиевска. В музикалния празник ще участват виртуозите от Камерен  ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент маестро Пламен Джуров и забележителното сопрано Ина Кънчева. Юбилейният концерт на Детския хор на БНР е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Круиз в джунглата тръгва в кината

На 25 юли, в Дисниленд в Калифиорния, се...

Филмът Шибил с безплатни прожекции

Филмът „Шибил“, който спечели 136 награди в...

Няма коментари към тази новина !

*}