Още три концерта от Джаzz+ през юни

04.06.2009 13:15 | Видян 2883 пъти

Още три концерта от Джаzz+ през юни

След концерта на Сусана Бака на 24 май, петото издание на фестивала "Джаzz+" продължава с още три концерта през юни.

На 12 юни в зала България е концертът на квартета на Нгуен Ли със специалното участие на певицата Кати Реноар. За него казват, че е китарист с въздушен почерк и универсален език (фюжън, рок, традиционни стилове), черпещ вдъхновение от самия Джими Хендрикс.

Проектът узрява достатъчно дълго време, за да привлече както феновете на Хендрикс, така и тези на Ли.

Нгуен Ли успява да преосмисли влиянието на Хендрикс, да се отдалечи от него и да го покаже в съвременна светлина.

Основният акцент във фестивалната програма пада върху концерта на 13 юни отново в зала България на виртуоза Трилок Гурту и неговия квинтет. Гурту е виртуозен изпълнител на табла и перкусионист от висока класа, който свири на уникален хибриден източно-западен комплект барабани.

Като композитор той смело съчетава традиционна индийска музика с джаз, рок, класически и елементи от други култури. Днес добре познат на джаз общността от съвместната му работа с Дон Чери, Джон Маклафлин, Джо Завинул, Пат Матини и Ян Гарбарек, Гурту става популярен като член на групата Орегон.

Петият Фестивал Джаз + 2009 ще завърши на 14 юни в зала България. Тогава ще чуем последния проект на Аня Лехнер и Василис Цабропулос с участието на италианския перкусионист У.Т.Ганди.

Новият проект на германската челистка Аня Лехнер и гръцкия пианист Василис Цабропулос е продължение на предходния им албум Chants, Hymns, Dances, посветен на творчеството на Гюрджиев. Приет изключително радушно и от критиката, и от публиката, пиано-чело прочитът на музикалния свят на Гюрджиев бе представен с много концерти в цяла Европа.

Билети за фестивала се продават в ticketplus.bg, в Дюкян Меломан, Ориндж, Пикадили, касата на зала България. Цените за отделните концерти са 30, 40 и 50 лева.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !