Прокуратурата засекрети катастрофата с Вежди Рашидов

21.05.2021 10:42 | Видян 1228 пъти

Прокуратурата засекрети катастрофата с Вежди Рашидов

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за катастрофата, в която пострада бившият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, съобщиха за "СЕГА" от Столичната дирекция на МВР. Инцидентът се случи във вторник на оживено кръстовище между бул. "Гоце Делчев" и бул. "България" в София.

Прави впечатление бързината, с която държавното обвинение се активира по случая. Само ден след произшествието на пътя е образувано разследване, което значи, че има данни за извършено престъпление. От СДВР обаче отказаха да дадат подробности за причините за катастрофата и кой от шофьорите е виновен. По неофициална информация в медиите Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на червено по бул. "България" и се е ударил в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси. 

Столична дирекция не отговори дали има съставен акт за нарушение на пътя с аргумента, че има образувано досъдебно производство. От полицията съобщиха единствено, че взетите алкохолни проби от участниците в инцидента са отрицателни и че няма други пострадали освен Вежди Рашидов. Това повдига въпроса какво е дало предпоставка за започване на наказателно дело по случая, след като няма водач с над 1,2 промила алкохол или причинени телесни повреди. Единствено с разрешение на наблюдаващия прокурор могат да се разгласят каквито и да е обстоятелства за катастрофата.

"Сега" изпрати въпроси за досъдебното производство за инцидента с Вежди Рашидов на ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, но не получихме отговор.

Вежди Рашидов е скулптор и министър на културата в първото и второто правителство на Бойко Борисов. Бил е също общински съветник в Столична община и депутат от ГЕРБ в 44-ото и 45-ото Народно събрание. Рашидов е разследван и преди заради своенравното поведение на пътя. На 29 ноември 2001 г. Рашидов, заедно с друг общинския съветник от СДС се сбиват с полицай, след като колата на скулптора е паркирана неправилно пред Столична община. Полицаят е със счупен нос, а инцидентът е заснет от екип на телевизия „Евроком“ и от охранителната камера на общината. На следващия ден те са арестувани и прокуратурата завежда дело за лека телесна повреда на полицай и хулиганство. На 5 април 2002 г. прокуратурата прекратява делото срещу Вежди Рашидов с мотива, че престъпленията не са извършени.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !